Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Două cazuri de hepatită A, confirmate la Negrilești


Două cazuri de hepatită A au fost confirmate la Negrilești. Boala a fost depistată la un copil care este elev al Școlii Gimnaziale „Dumitru Pricop” din localitate și la o tânără. Se pare că prima persoană care a contractat virusul este tânăra, care a intrat în contact cu copilul, și acesta îmbolnăvindu-se. Imediat ce s-a confirmat prezența virusului la cele două persoane, autoritățile au dispus toate măsurile necesare.
    Conform informațiilor primite de la Cătălin Graur, directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea (DSP) au fost trimise materiale dezinfectante și toți copiii vor fi vaccinați. „Au fost confirmate două cazuri de hepatită la un copil și o tânără. S-a stabilit că cei doi au intrat în contact și astfel s-a transmis virusul. S-a luat legătura cu medicul de familie, s-au trimis materiale dezinfectante și vor fi vaccinați toți copiii din școală de către medicul de familie. Situația este monitorizată de medicii din cadrul Direcției”, ne-a declarat medicul Graur.
    La rându-i, directoarea școlii din localitate, Janina Nicoară ne-a precizat că s-a făcut deja dezinfecția în școală, dar și la grădiniță, chiar dacă cele două unități sunt în clădiri diferite. Ea a adăugat că situația este sub control și că nu sunt motive de îngrijorare.”Un singur copil s-a îmbolnăvit din câte știu eu. Avem 84 de copii în școală. Am luat legătura cu dispensarul uman din localitate și au fost luate toate măsurile necesare. Am dezinfectat deja toate clasele, inclusiv grădinița, deși funcționează în clădiri separate. Situația este sub control, nu trebuie să se alarmeze lumea dat fiind  că hepatita nu a pornit din școală. Din câte știu, un adult a făcut primul și apoi a luat și copilul”, a declara Janina Nicoară, directorul școlii din Negrilești.
    Pe lângă aceste măsuri, autoritățile locale au recomandat locuitorilor comunei să nu mai consume apă de la fântâni și nici să nu mai vândă în această perioadă produse la piață. „Am vorbit cu medicul de familie și se vor lua toate măsurile de prevenire. Am discutat cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea (DSP) și vom suporta de la bugetul local costurile vaccinurilor. Totodată, cetățenii au fost informați să nu folosească apă de la fântâni și să evite vânzarea de produse la piață”, a declarat primarul Ion Văsuianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?