Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Grăsimile și sedentarismul vă pot afecta inima



Peste 11 mii de vrânceni suferă de diferite afecțiuni cardio-vasculare. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea spun că sunt diferite cauze care afectează inima, multe dintre ele putând fi evitate.
Hipertensiunea arterială afectează în special vârstnicii, dar și diabeticii, pacienții care au suferit deja un atac vascular cerebral, dar și cei cu insuficiență renală sunt predispuși la asemenea afecțiuni. De aceea, specialiștii spun că este indicat ca aceste persoane să se prezinte periodic la medic, care să le măsoare tensiunea arterială. De asemenea, un regim alimentar sărac în sare și grăsimi ajută la prevenirea apariției hipertensiunii arteriale.
Evitarea alimentelor care au un nivel ridicat de grăsimi este benefică pentru inimă. „Colesterolul are un rol foarte important în organism. Consumul exagerat de alimente cu grăsime duce la mărirea valorilor colesterolului, care, în timp, duce la apariția bolilor cardio-vasculare. De asemenea, grăsimea în exces predispune la diabet, hipertensiune și ateroscleroză, toate acestea ducând, inevitabil, la boli de inimă. Tocmai din cauza numeroaselor riscuri, este indicată o alimentație cu un conținut scăzut de grăsimi”, avertizează specialiștii DSP.
Un alt risc care poate produce afectarea inimii este sedentarismul. Specialiștii spun că acesta, combinat cu o alimentație bazată pe grăsimi, duce la afectarea inimii și apariția unor afecțiuni. „Combinația dintre supraalimentație și sedentarism reprezintă calea sigură spre surplus ponderal, care duce la afectarea inimii. Efortul fizic trebuie făcut zilnic de către orice persoană. Cel puțin 30 de minute de efort, fie că e alergat, mers vioi sau oricare altă formă de mișcare, fac minuni pentru buna funcționare a organismului”, dau asigurări specialiștii DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?