Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

DSP face controale în toate spitalele vrâncene


Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au demarat o amplă acțiune de control în cinci spitale vrâncene. Aceștia verifică Spitalul Județean de Urgență Focșani, Spitalul Municipal din Adjud, Spitalul Orășenesc din Panciu, Spitalul Comunal din Vidra și Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Controlul a demarat deja la Spitalul Județean și la spitalul din Panciu, urmând ca până la sfârșitul lunii februarie să fie efectuat în toate spitalele vizate. Potrivit reprezentanților DSP, controlul face parte din planul național de acțiuni tematice de control în sănătate și vizează urmărirea mai multor aspecte din unitățile medicale.
Potrivit Planului național de acțiuni tematice de control în sănătate publică pe 2016, controalele vizează verificarea respectării condițiilor de funcționare, modul în care spitalul își respectă obligația legală de a înregistra, stoca, prelucra și transmite informațiile legate de activitatea sa, verificarea măsurilor privind prevenirea infecțiilor nosocomiale, evidența gestiunii deșeurilor periculoase și nepericuloase, respectarea normelor de curățenie și sterilizare, conformitatea produselor biocide (avizare, etichetare, utilizare).
În cazul în care se vor depista neconformități, inspectorii din cadrul DSP vor acorda termene de remediere a deficiențelor. Acolo unde este cazul, se vor aplica sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare, iar la expirarea termenelor acordate, se vor efectua noi controale. La terminarea controlului, inspectorii DSP vor efectua un raport de control, pe care îl vor înainta Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?