Bărbat REVOLTAT că nu a reușit să facă o radiografie gratuită la Spitalul Județean

7
1987


Un bărbat din Golești este nemulțumit că nu a reușit să facă o radiografie gratuită la Spitalul Județean de Urgență Focșani, din cauza faptului că nu mai sunt fonduri. Alexandru Constantin, în vârstă de 64 de ani, ne-a spus că, săptămâna trecută, a mers la medicul de familie pentru că, știindu-se cu probleme cardiace, simțea că ceva nu este în regulă. Medicul de familie i-a dat bilet de trimitere pentru o radiografie cardio-pulmonară, pe care ar fi trebuit să o facă la Spitalul Județean de Urgență Focșani.
Ajuns la Spitalul Județean, pe 22 ianuarie, i s-a spus să revină la începutul acestei săptămâni. A revenit la începutul acestei săptămâni, dar bărbatului i s-a spus să revină săptămâna viitoare, căci acum nu mai sunt fonduri. „Am fost la medicul de familie, că am probleme cardiace, dar simțeam și ceva în piept, așa că mi-a dat un bilet de trimitere ca să fac o radiografie cardio-pulmonară. M-am dus vineri, iar un medic de acolo mi-a explicat frumos să revin săptămâna asta. Am fost luni, din nou, și mi s-au zis că nu mai sunt fonduri și să revin săptămâna viitoare. Păi eu ce fac până săptămâna viitoare? Dacă mor? Am muncit aproape 50 de ani și am plătit la sănătate, pentru ca acum să stau să aștept? De ce să mă duc să plătesc, dacă eu pot primi gratis? Nu e corect”, a spus bărbatul, revoltat.
În replică, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Focșani spun că fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea sunt limitate pentru serviciile paraclinice. Din acest motiv, fondurile se epuizează destul de repede. „Fondurile alocate de CAS Vrancea pentru serviciile paraclinice sunt limitate, astfel că sunt efectuate limitat radiografii gratuite în fiecare zi. Èšinând cont că suntem la final de lună, fondurile s-au epuizat, iar din acest motiv pacientul a fost reprogramat”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here