Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

GALERIE FOTO : Elevi și militari, în vizită la casa lui Moș Ion Roată din Câmpuri


Școala Gimnazială Câmpuri a găzduit cea de-a treia ediție a proiectului  educațional „Moș Ion Roată – Oameni și locuri cu care ne mândrim”. Manifestarea a reunit nouă școli din Vrancea, respectiv Vizantea, Paltin, Răcoasa, Soveja, Movilița, Vintileasca, Străoane, Cîmpuri și Liceul „Duiliu Zamfirescu” Odobești. De asemenea, au participat și reprezentanți ai Brigăzii 9 „Mărășești” Constanța. Manifestarea a fost pusă în scenă de Școala Gimnazială Câmpuri, în colaborare cu Consiliul Local și  primarul Costel Mateiu. Grupul țintă l-a reprezentat elevii din învățământul primar, gimnazial, cadre didactice din unitățile școlare implicate și părinți.
Anul acesta, un moment aparte a fost prezentarea unui reportaj despre Ion Roată, realizat de ziaristul Dan Gheorghe. Scopul proiectului a fost acela de cunoaștere și dezvoltare a valorilor fundamentale ale istoriei și culturii naționale, stimularea creativității și expresivității prin realizarea de creații plastice și literare, valorificarea potențialului creator al elevilor, în ceea ce privește capacitatea lor de a crea, de a concepe și realiza lucrări plastice, colaje și creații literare. De asemenea, ca obiective specifice, s-a avut în vedere cunoașterea contribuției acestui eveniment la înfăptuirea Marii Uniri, cunoașterea semnificației zilei de 24 ianuarie și cultivarea sensibilității artistice a elevilor.
Din echipa de proiect au făcut parte profesorii Ion Drăghici, Maricica Stoica, Ionel Cojocaru, Mariana Olaru, Dorina Borja, Dumitru Băruș, Manuela Rotilă, Nadia Popa, George Vlad, Elena Soroiu, Niculina Rusu și Viorel Simion. „Între țăranii fruntași care au luat parte împreună cu boierii, cu episcopii și cu mitropolitul țării la Divanul Ad-hoc din Moldova în 1857, era și moș Ion Roată, om cinstit și cuviincios, cum sunt mai toți țăranii români de pretutindeni. Frumosul a fost considerat întotdeauna una din valorile esențiale care trebuie cultivată în conștiința elevilor alături de adevăr și de bine. Standardele curriculare de performanță presupun și dezvoltarea receptivității față de actul cultural, formarea și dezvoltarea gustului față de frumos, față de adevăr, realizând totodată și cultura generală indispensabilă unei persoane care trăiește printre oameni. Istoria și tradiția zonelor în care locuim trebuie cunoscută și de copii, ei fiind cei care au datoria să o păstreze și să o ducă mai departe. În centrul activității noastre este copilul, deoarece copilul este floarea cea mai de preț a omenirii care trebuie îngrijită cu multă pasiune și dăruire pentru a crește în toată splendoarea ei. Prin aceste proiect școala își dorește să valorizeze talentele artistice ale copiilor, să dezvolte relații care să dăinuiască în timp, să lege tradiția de contemporaneitate”, a transmis Ion Drăghici, directorul școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?