Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

„Avalanșă“ de pacienți la Urgențe, cu mâini și picioare rupte


Din cauza trotuarelor și a străzilor care nu au fost curățate de zăpadă și gheață, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Focșani ajung, zilnic,  pacienți cu mâinile și picioarele rupte. De exemplu, doar ieri au ajuns la UPU 16 vrânceni cu diferite luxații și fracturi. Două persoane au necesitat internare în Secția de Ortopedie, deoarece fracturile suferite necesitau supraveghere medicală.
Medicii recomandă vrâncenilor ca, în această perioadă, să fie prudenți când ies din casă, deoarece orice mișcare greșită îi poate trimite la spital. Entorsele, fracturile și luxațiile sunt cele mai frecvente afecțiuni care apar în sezonul rece, din cauza alunecărilor pe zăpadă. Medicii specialiști susțin că este esențial să nu lăsăm aceste mici accidentări netratate și să ne prezentăm imediat la spital. Gheața de pe trotuare poate fi extrem de periculoasă, în special pentru bătrâni, care în urma unei căderi, se pot alege mult mai ușor cu fracturi din cauza fragilității oaselor.
În această perioadă trebuie să se țină cont și de încălțămintea purtată. Specialiștii recomandă ca iarna să fie purtate cizme sau ghete mai înalte, care să țină strânsă articulația gleznei, dar care să aibă și o talpă striată, pentru a preveni alunecările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?