Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Un focșănean de 32 de ani a fost diagnosticat cu GRIPĂ


A fost diagnosticat primul caz de gripă din acest an, în Vrancea. Este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani, care s-a prezentat, săptămâna trecută, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Medicii de acolo i-au recoltat analize, pe care le-au trimis Direcției de Sănătate Publică Vrancea, de unde au fost trimise la Institutul Cantacuzino din București. Medicul Marina Maiorov, din cadrul DSP Vrancea, ne-a spus că diagnosticul de gripă a fost confirmat prin examen clinic, urmând să se aștepte rezultatele probelor trimise la laborator.
De asemenea, tot săptămâna trecută, doi vrânceni au decedat la Spitalul Județean din cauza pneumoniei. Mai exact, o femeie de 79 de ani, din Câmpineanca,  și o altă femeie de 73 de ani, din Odobești, care aveau și alte afecțiuni cronice, au decedat din cauza pneumoniei. În ceea ce privește cazurile de viroze și pneumonii, în săptămâna 11-17 ianuarie au fost diagnosticate 1.032 cazuri de viroze și 192 de cazuri de pneumonii. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate la categoria de vârstă 5-14 ani.
Până în prezent, peste 11 mii de vrânceni s-au vaccinat împotriva gripei, 345 numai săptămâna trecută. La cabinetele medicilor de familie mai sunt 3.425 doze de vaccin antigripal, iar alte 1.000 de doze la nivelul DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?