Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Spitalele din județ nu au făcut externări duminică. Managerii spun că au alimente și medicamente


Codul portocaliu de ninsori și viscol, valabil ieri pentru toată Vrancea, a aglomerat spitalele din județ. Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, niciun spital nu a externat pacienți.
Spitalul Județean de Urgență Focșani a fost cea mai aglomerată unitate medicală cu paturi. În spital au fost cazate 13 persoane dializate. Toți acești pacienți au beneficiat de cazare, hrană și tratamentul medicamentos necesar. Date fiind condițiile meteo nefavorabile, medicii din Spitalul Județean nu au făcut nicio externare. „Am făcut o inventariere a paturilor și avem locuri suficiente. Avem deja 13 dializați care beneficiază de tratament, cazare și mâncare. Muncitorii din curte lucrează la degajarea căilor de acces. Externări nu se fac. De mâine (n.r.-luni) vom începe externările, dacă ne permite vremea”, ne-a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mândrilă.
Și managerii celorlalte spitale din Vrancea au dat asigurări că unitățile pe care le conduc dispun de alimentele și medicamentele necesare, dar și de paturi libere.  Astfel, managerul Spitalului din Panciu, Nicolai Mărăscu, ne-a spus că până la oprirea ninsorilor și deblocarea drumurilor, externări se vor face doar în oraș, în cazul pacienților care au aparținători. „Nu facem externări decât doar dacă pacienții stau în Panciu și vine un însoțitor să îi ia. În rest, toți pacienții vor rămâne în spital până când se vor elibera drumurile. Avem alimente, pâine, avem și generator, în caz că se va lua curentul. Momentan nu sunt probleme”, ne-a spus Neculai  Mărăscu.
Situația este similară și la spitalul din Adjud. Ieri, unitatea cazase și trei persoane dializate. „Facem externări doar la pacienții din oraș, care sunt preluați de însoțitori, altfel nu. În rest nu sunt probleme, avem și alimente, paturi libere și căldură. Avem cazate și trei persoane care fac dializă, iar dacă vor mai fi astfel de persoane, avem unde să le cazăm”, ne-a spus Florin Pădurariu, managerul Spitalului Adjud. „Nu facem externări, nici la Dumitrești, nici la Dumbrăveni. Avem locuri în spital, chiar și pentru dializați, dar nu ne-a venit nici unul. Alimente sunt, nu avem probleme momentan”, a dat asigurări managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Costel Negoescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?