Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Lipsa medicilor de familie din județ, motiv de ceartă între Copaci și medicul Hanță


Vrancea se confruntă cu deficit de medici de familie. În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc ieri, la sediul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, șeful instituției, Mihai Copaci, a declarat că județul nostru, inclusiv Focșaniul, se confruntă cu lipsa medicilor de familie. Potrivit acestuia, sunt localități unde nu lucrează niciun medic de familie, asistența medicală fiind asigurată în aceste cazuri de medici din alte comune. Este vorba de Boghești, Andreiașu, Păulești și Spulber.
„Am trimis Casei Naționale de Asigurări de Sănătate această situație, pentru că ne-a fost solicitată. La Boghești nu avem medic de familie, asemenea la Andreiașu, la Păulești și la Spulber. La Focșani sunt 36 de medici de familie existenți, iar necesarul este de 53, astfel deficitul este de 17 medici de familie. Evident că ne-am dori să avem medici de familie în localitățile care nu există, este o chestiune care ține și de Ministerul Sănătății și de Direcția de Sănătate Publică. CAS finanțează și am dori ca pacienții asigurați din acele comune să beneficieze de asistență medicală”, a spus Copaci. 
Faptul că șeful CAS a prezentat această statistică presei i-a deranjat pe medicii de familie prezenți în sală, care au susținut că „nu a fost convocată nicio comisie paritară”, care să aibă atribuții în întocmirea unei astfel de liste. Medicul Grigore Hanță, care face parte din comisia paritară, a spus că necesarul de medici prezentat  de Copaci nu este cel real. „Necesarul de medici în județul Vrancea, până la schimbarea Contractului Cadru, având în vedere că de la 1 ianuarie până la 31 martie funcționăm pe acte adiționale, din câte știu eu nu s-a emis niciun ordin prin care să se fi eliminat comisia paritară. Aceste valori de necesar de medici nu știu cu cine le-a stabilit domnul președinte, nu știu în ce bază, dar trebuie să aveți în calcul că noi, cei care vom funcționa, vom da faliment”, a spus medicul Grigore Hanță, președintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.
În prezent, în Vrancea sunt 155 de medici de familie, care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, plus peste 10 medici care aparțin Casei OPSNAJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?