Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Aglomerație la CAS Vrancea. Vrâncenii stau la coadă pentru adeverințe


Aglomerație la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Ieri, mai mult de 150 de persoane s-au prezentat la sediul instituției, unele venind chiar de la primele ore ale dimineții pentru a primi bon de ordine. Majoritatea celor care s-au prezentat la CAS Vrancea aveau nevoie fie de adeverințe de asigurat, fie aveau probleme cu cardurile de sănătate. Unii oameni s-au revoltat de timpul mare de așteptare, alții că nu au prins bon de ordine. „Am venit pe la 9.00 și nu mai era niciun bon de ordine. Portarul ne-a zis că s-au dat 120 de bonuri și că nu mai sunt. Va trebuie să vin mâine dimineață, poate prind un bon de ordine. Am nevoie de o adeverință medicală, pentru că mi-am plătit contribuția la Finanțe”, ne-a spus o femeie. Dacă ieri holul CAS Vrancea era plin de oameni, situația a fost cu totul diferită săptămâna trecută, când, zilnic, au venit cam 30 de persoane.
Mihai Copaci, președintele CAS Vrancea spune că foarte multe persoane au venit la CAS după ce au fost trimise de medicii de familie să aducă adeverințe de asigurat, deși acest lucru este interzis. „Acum, că s-au terminat sărbătorile de iarnă, au venit foarte multe persoane care au avut nevoie fie de adeverințe de asigurat, fie au avut probleme cu cardurile. Mulți pacienți sunt puși pe drumuri de medicii de familie. Pacienților, deși au card de sănătate, care este singurul instrument de validare a serviciilor medicale, li se cere și adeverință de asigurat, lucru care este interzis. Adeverința se solicită în cazul pacienților care nu au card de sănătate, fie nu l-au primit, fie l-au pierdut sau l-au refuzat din motive religioase. În rest, cardul de sănătate nu trebuie să fie completat de adeverința de asigurat”, a spus Mihai Copaci.
Pacienții care sunt puși pe drumuri de medicii de familie pentru adeverințe de asigurat trebuie să știe că pot depune reclamații la CAS Vrancea. În urma reclamațiilor depuse, corpul de control al CAS Vrancea va efectua controale, verificări care se pot lăsa cu sancțiuni pentru medicii de familie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?