Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO : Secția de Pediatrie a Spitalului Județean: Cum arăta în 2014 și cum arată acum


În ultimele zile ale anului trecut, pe Facebook au circulat o serie de poze făcute în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Focșani. Pozele prezentau un „peisaj” sinistru, cu paturi ruginite și rupte, gresie ciobită și scaune care abia se mai țineau. Părinții, și nu numai, au postat comentarii la respectivele poze, spunând că e strigător la cer ca în secolul XXI un spital să ofere asemenea condiții. De asemenea, pozele respective au fost distribuite de zeci de persoane, cu toții arătând cu degetul spre Spitalul Județean.
Din fericire, acele fotografii au fost făcute în luna noiembrie 2014, iar acum situația este cu totul alta. Încă de la începutul mandatului de manager al Spitalului Județean, Constantin Mândrilă a spus că se va ocupa de reabilitarea și renovarea secțiilor din spital, mai ales a Secției de Pediatrie. Până acum s-a ținut de cuvânt.

Mobilier nou, condiții mult mai bune

La începutul anului 2015 a început reabilitarea Secției de Pediatrie. Cu fonduri proprii, conducerea Spitalului Județean a igienizat secția, a renovat-o și a dotat-o cu mobilier corespunzător. Acum, toate mămicile, care înainte erau nevoite să doarmă pe scaune, stau lângă copilași. Mobilierul rece, vechi și în culori ce aminteau de perioada ceaușistă a fost înlocuit cu paturi noi, în culori vii, dotate cu saltele relaxante.
Pereții au fost văruiți cu un alb imaculat, iar gresia spartă a fost înlocuită. Totul s-a făcut din fondurile proprii ale spitalului, pentru ca mămicile și copiii internați să beneficieze de cele mai bune condiții. Mai mult, în cadrul secției a fost înființată și o rezervă, cu două paturi, televizor, frigider și baie proprie, pentru care se plătește 40 de lei pe zi. Mămicile internate la Pediatrie ne-au spus că sunt mulțumite de noua înfățișare a secției. Ele spun că actualele condiții se aproprie de cele din spitalele moderne. „Acum arată foarte bine. Sunt paturi, în care putem și noi dormi alături de copilași, îi putem legăna mai ușor așa. Înainte ne înghesuiam lângă ei în paturile mici de fier și era un chin să încerci să dormi stând în fund pe scaun”, ne-a spus una dintre ele.
Ceea ce mai lipsește Secției de Pediatrie este o pată de culoare. Mai exact, pereții ar trebui pictați cu diferite personaje ale copilăriei, pentru a înveseli atmosfera, exact cum sunt secțiile de pediatrie din clinicile universitare. Acest lucru este dorit de conducerea Spitalului Județean încă de la începutul lucrărilor de reabilitare, dar până acum nu s-a găsit nicio persoană care să vrea să ajute spitalul cu pictura.
Managerul Constantin Mândrilă ne-a precizat că în acest an sunt șanse ca pictura pereților să se concretizeze. „Pentru pictura pereților am discutat cu doamna director de la Liceul de Arte din Focșani, dar și cu doamna care a pictat pereții Secției de Pediatrie de la Spitalul din Vidra și sperăm să demareze pictura pereților”, ne-a spus acesta.

Medicii au nevoie și de aparatură medicală
 
Inaugurarea oficială a secției s-a făcut la începutul lunii septembrie 2015, când medicul șef Vasile Anuțoiu a precizat că este mulțumit de noile condiții din secție, dar a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa aparaturii medicale. „Transformările din Secția de Pediatrie există, sunt evidente, dar nu sunt cele ideale, pentru că, probabil, fondurile sunt limitate. S-a reușit să se schimbe mobilierul, să facem în așa fel încât mamele să aibă un minim confort, să nu mai doarmă pe scaune, s-a reușit să se facă curățenie generală, avem și o rezervă cu plată. Secția arată mai bine. În continuare, trebuie dotată secția cu aparatură medicală, aici stăm foarte prost. Avem nevoie de aparate pentru urmărirea cazurilor grave, cardiomonitoare, aspiratoare, aparate de aerosoli, de foarte multe. Eu am făcut demersurile necesare, am vorbit cu domnul manager, care a fost foarte amabil până acum, ne-a ajutat în toate și sper să ne ajute în continuare, pentru că Pediatria este prioritară. Noi, aici, tratăm copiii din tot județul și chiar din județele limitrofe”, a spus medicul Anuțoiu, șeful Secției de Pediatrie.
Tot atunci, medicul Anuțoiu a subliniat și necesitatea măririi secției în ceea ce privește numărul de paturi. Potrivit acestuia, în anotimpul rece, numărul copiilor internați este aproape dublu față de numărul de paturi. În prezent, Secția de Pediatrie dispune de 45 de paturi.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?