Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

De ce documente ai nevoie pentru a beneficia de îngrijiri la domiciliu


Persoanele asigurate pot beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu. De altfel, zeci de vrânceni beneficiază anual de astfel de servicii în baza recomandării medicale. Recomandarea medicală se eliberează în trei exemplare, din care un exemplar rămâne la medic. Potrivit legii, un exemplar, împreună cu cererea de acordare de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu/îngrijiri paliative la domiciliu, se depune de către asigurat sau de către unul dintre membrii familiei, fie de o persoană împuternicită de acesta sau de reprezentantul legal al acestuia la casa de asigurări de sănătate la care se află în evidență asiguratul. Al treilea exemplar rămâne la asigurat, urmând a fi predat furnizorului de îngrijiri medicale la domiciliu/îngrijiri paliative la domiciliu care îi va acorda serviciile respective, dacă cererea a fost aprobată, împreună cu decizia de acordare de îngrijiri medicale la domiciliu.
Pentru a obține decizia de îngrijiri medicale la domiciliu, asiguratul depune o cerere la casa de asigurări de sănătate, însoțită de un document justificativ care atestă calitatea de asigurat, actul de identitate al asiguratului și al împuternicitului, după caz, recomandarea pentru îngrijiri medicale la domiciliu, biletul de externare în copie și declarația pe proprie răspundere din care să rezulte că afecțiunea nu a apărut în urma unei boli profesionale, a unui accident de muncă sau sportiv. Dosarul întocmit se depune la CAS Vrancea și, potrivit legii, în două zile lucrătoare de la data depunerii se primește un răspuns. Îngrijirile medicale la domiciliu pot fi acordate de mai multe ori, cu condiția ca fiecare episod de îngrijire să nu depășească 90 de zile.
În contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea sunt patru furnizori de îngrijiri la domiciliu, mai exact Fundația Crucea Alb Galbenă, SC IHS SA București – punct de lucru Focșani, SC Expert Medical Management și SC Mednurse SRL din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?