Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

VIDEO și GALERIE FOTO: Marius Ciprian Pop şi Mihai Trăistariu i-au colindat pe vrânceni


Marius Ciprian Pop și Mihai Trăistariu au cântat, la sfârșitul săptămânii trecute, cele mai frumoase colinde de Crăciun. Cei doi artiști au fost prezenți în Piața Unirii din Focșani, unde mulți vrânceni au venit să-și petreacă timpul liber. Nu a lipsit nici Caravana lui Moș Crăciun, personajele magice plimbându-se prin municipiu, spre încântarea celor mici.

Marius Ciprian Pop și Mihai Trăistariu au poposit în Piața Unirii din Focșani, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a le cânta celor prezenți cele mai frumoase colinde.
Sâmbătă, în Piața Unirii a ajuns Caravana lui Moș Crăciun, personajele magice organizând un spectacol interactiv pentru copii, care au făcut și un tur al Focșaniului. Spectacolul a continuat după-amiază, când pe scenă au urcat tinerele talente vrâncene Sofia Ciobanu, Ana Maria Istudor, Lorena Frîncu și Ana Maria Lăcătuș. După recitalul acestora, pe scenă a urcat Marius Ciprian Pop, care a cântat pentru focșăneni mai multe colinde. Duminică, Caravana Moșului a revenit la Focșani atât dimineață, cât și după-amiază, când pe scenă au urcat tinerele talente Mihai Bratosin, Giulia Andonescu și Giada Giardinelli. A urmat apoi un recital al lui Mihai Treistariu, care a interpretat mai multe colinde ce au vestit Nașterea Domnului Isus Hristos.
În cadrul Târgului de Crăciun, cei prezenți în Piața Unirii au putut cumpăra de la comercianții din căsuțele de lemn obiecte tradiționale, dar și bunătăți specifice acestei perioade, cum ar fi cârnați uscați, tobă, lebăr, caltaboș, slăninuță ori celebrii colaci secuiești. Nu a lipsit nici vinul fiert cu arome de scorțișoară, acesta fiind produsul cel mai încercat de adulții prezenți în Piața Unirii.
Tot în cadrul acestui eveniment funcționează un patinoar, care are o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați și la care focșănenii au asigurat accesul liber, grație unei inițiative a Primăriei municipiului Focșani.

Spectacole interactive pentru copii

Până pe data de 27 decembrie, în fiecare week-end, Moș Crăciun câte are un invitat special, care va încânta publicul cu cele mai frumoase cântece și colinde de Crăciun. Cei mai mici vrânceni, împreună cu părinții, sunt invitați în fiecare zi în Piața Unirii din Focșani unde, sub denumirea „Vrancea Dalbă”, vor fi organizate spectacole interactive. Pe o scenă amplasată sub bradul mare din piața centrală, mai multe personaje de poveste, alături de Moș Crăciun, vor dansa, vor cânta și se vor juca cu copiii, care pot profita de ocazie pentru a-i șopti Moșului ce daruri își doresc să primească de Crăciun.
Pe un ecran led uriaș va fi proiectată întreaga distracție a celor mici cu Zâna Zăpezii, Magicianul Moșului, Omul de Zăpadă și Spiridușii.

Fuego, recital de excepție în seara de Crăciun

Seara de Crăciun va fi magică, deoarece pe scenă va urca îndrăgitul interpret Fuego. Acesta va cânta colinde celebre timp de aproximativ o oră, între 17.00 și 18.00. Alături de Fuego, în Piața Unirii vor fi, încă de la orele 11.30, personaje magice din Èšara lui Moș Crăciun, iar copiii se vor putea distra fie pe patinoar, fie participând la jocuri interactive ale Omului de Zăpadă, ale Crăiesei Zăpezii, ale lui Rudolf sau ale Cadoului – cel mai vorbăreț personaj din Vrancea Dalbă.
Pregătirile pentru Crăciun vor începe în Piața Unirii încă de astăzi. La orele 17.00 vor urca pe scenă cei mai talentați militari ai Brigăzii Mecanizate 282 Infanterie Focșani, care vor interpreta colinde „războinice” și vor juca Ursul și Capra, așa cum se face în Munții Vrancei de secole. Mâine, tot de la 17.00, pe scenă vor urca tinere talente care vor susține un spectacol surpriză. Pe data de 23 decembrie, de la aceeași oră, Piața Unirii va răsuna de muzică și voie bună, atmosfera fiind întreținută de Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei”.
Pe 25 decembrie va veni în Piața Unirii Fuego. Petrecerile de Crăciun vor continua și în data de 26 decembrie când în Piața Unirii spiridușii lui Moș Crăciun își vor face de cap, iar de la orele 17.00 va colinda Ducu Berți. Vrancea Dalbă își va închide porțile duminică seara, pe data de 27 decembrie, seara fiind rezervată Paulei Seling. Aceasta va urca pe scenă tot la ora 17.00.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?