Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Ungaria confirmă că unul dintre teroriștii de la Paris a trecut pe la Budapesta


Guvernul ungar a recunoscut joi că unul dintre organizatorii atacurilor teroriste desfășurate la Paris pe 13 noiembrie a trecut prin Budapesta, unde a recrutat posibili complici din rândul migranților veniți din Orientul Mijlociu, transmite agenția EFE. Serviciile de securitate ungare au primit această informație după atentate de la alte servicii secrete străine, a declarat în fața presei Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.
Fără a oferi detalii despre identitatea presupusului terorist, oficialul maghiar a confirmat că acesta a recrutat în gara Keleti din Budapesta un grup de migranți, iar apoi a părăsit împreună cu ei teritoriul Ungariei. Declarația vine după ce postul de televiziune belgian RTL a anunțat cu o zi în urmă că teroristul belgian de origine marocană Salah Abdeslam, unul dintre participanții și organizatorii atacurilor de la Paris, dat în prezent în urmărire internațională, a călătorit în Ungaria în luna septembrie. 
Conform acestui post de televiziune, teroristul a folosit pentru această călătorie un autoturism închiriat în Belgia și a plecat din Ungaria împreună cu doi sirieni. De asemenea, el a parcurs atunci mii de kilometri prin Europa pentru a-și reuni participanții la atacurile din 13 noiembrie și pentru a strânge materialele militare folosite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?