Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

GALERIE FOTO : Elevii au discutat despre limitele libertăților în școală


Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Vrancea a organizat ieri o dezbatere publică la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”. Tema a fost una special aleasă cu ocazia Zilei Internaționale a Elevului și Studentului, respectiv „Elevul ar trebui să conștientizeze limitele libertăților sale în școală”. Pe scenă au fost prezente două echipe: echipa Guvernului și cea a Opoziției.
    Echipa Guvernului a susținut că un elev trebuie să conștientizeze care sunt limitele libertăților sale în școală, pentru a ști cum să se comporte pe viitor, la un interviu de angajare spre exemplu. Echipa Opoziției a susținut că nu e suficient ca aceste limite să fie conștientizate, ci și înțelese, respectate, urmate. Pentru a-și susține punctul de vedere, unul dintre membrii echipei Guvernului a dat ca exemplu situația șoferilor. Toți oamenii conștientizează regulile și legile în trafic, dar foarte puțini ajung să le respecte după ce obțin permisul de conducere.
    Conform spuselor președintei CJE Vrancea, Ruxandra Dobre, toți cei șase tineri sunt începători în domeniul dezbaterilor, motiv pentru care au existat emoții vizibile. Publicul a fost cel care a decis echipa câștigătoare. Este vorba de echipa Opoziției, care a fost votată de majoritatea celor din sală. Doar două persoane au votat pentru Guvern. Niciun elev din sală nu a dorit să ia cuvântul și să-și exprime punctul de vedere referitor la moțiunea dezbătută. Președinta CJE Vrancea, Ruxandra Dobre, i-a rugat pe cei din sală să-și motiveze alegerea, moment în care o elevă a dorit să spună câteva cuvinte. Aceasta a spus că a optat pentru echipa Opoziției deoarece membrii acesteia au avut fluiditate în discurs și argumente mai solide, mai convingătoare.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?