Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Și-a tăiat colegul de celulă pe față, cu lama


Un tânăr din Focșani, care se află în penitenciar după ce a fost condamnat pentru tâlhărie, și-a agresat doi colegi de celulă. Ioan Emanuel P., de 22 de ani, a fost trimis în judecată, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de lovire sau alte violențe. Victimele sunt colegi de celulă. Prima faptă a fost comisă pe 21 decembrie anul trecut, când băiatul a pus mâna pe o lamă și și-a tăiat colegul de celulă pe față. Din fericire, rana a fost superficială. În ianuarie a.c., un alt coleg de celulă l-a supărat și în timp ce acesta din urmă scria o scrisoare, inculpatul l-a lovit cu un obiect metalic în zona capului. În cursul urmăririi penale, inculpatul a refuzat să facă declarații pe marginea acuzațiilor care i se aduc, dar a recunoscut în fața gardienilor de la penitenciar că i-a agresat pe cei doi.
    Focșăneanul se află în penitenciar după ce în luna septembrie a anului trecut a tâlhărit un băiat de 14 ani. La vremea respectivă, un grup de adolescenți, între care și victima, se aflau în parcul Schuman din Focșani. Inculpatul s-a îndreptat către ei și le-a spus că este polițist. Adolescenții nu l-au crezut, pentru că nu arăta a om al legii. Suspectul le-a cerut țigări și i-a întrebat ce bunuri au la ei, apoi a observat la mâna unuia dintre băieți un ceas, pe care l-a cerut fără nicio jenă. Adolescentul l-a refuzat, după care el împreună cu ceilalți tineri au plecat din parc. Au fost urmăriți pe drum de suspect, care l-a lovit pe cel cu ceasul și i l-a luat. Tinerii au încercat să-l urmărească, dar nu au reușit, întrucât suspectul a dispărut printre blocurile din zona Doi Stejari. Familia băiatului a sesizat poliția.
La o zi după comiterea faptei, tatăl victimei se afla într-un fast-food de pe Bulevardul Unirii. Bărbatul a observat că un tânăr încerca să vândă un ceas, care era identic cu cel furat de la fiul său. Omul l-a luat la întrebări pe vânzător și i-a luat ceasul. Ulterior, unul dintre tinerii, care la momentul comiterii tâlhăriei era în parc, a  auzit pe stradă o voce, ce i-a părut foarte cunoscută, semănând cu cea a tânărului care furase ceasul prietenului său. El a sesizat poliția, iar oamenii legii au pus mâna pe autorul tâlhăriei.
    După ce a fost prins, suspectul a fost dus la sediul parchetului pentru audieri. De aici, el a ajuns direct în arestul poliției, numele său fiind emisă o ordonanță de reținere. A fost apoi arestat și condamnat la închisoare cu executare. Tânărul le-a spus atunci anchetatorilor că a mai executat o pedeapsă de doi ani închisoare în Italia pentru furturi din magazine și tâlhărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?