Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

GALERIE FOTO: Marian Oprişan a inspectat lucrările din Crângul Petreşti


Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a inspectat lucrările care se derulează în cadrul proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Åžeful administrației județene a constatat că lucrările sunt în grafic iar firmele respectă toate prevederile din proiectul tehnic. A fost verificată și respectarea condițiilor de siguranță. „Se lucrează conform proiectului tehnic, perimetrul șantierului este închis circulației iar în toată zona sunt montate plăcuțe de avertizare”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
    Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în luna august iar investiția trebuie finalizată până la sfârșitul anului. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Construirea unui circuit destinat traficului pietonal și cu bicicleta în zona Focșani – Crângul Petrești, pe o distanță de 6,5 km, prin crearea de piste pentru biciclete și trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petrești prin crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, platforme de odihnă și observație acoperite și neacoperite; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coșuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petrești cu echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor; Crearea și reabilitarea infrastructurii de utilități atât în crâng cât și de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focșani.

        În cadrul acestui proiect suprafața totală amenajată va fi 480 500 mp. Totodată, va fi reabilitat DC 144 ce străbate Crângul Petrești, pe o lungime de 1.235 m, vor fi construite 208 locuri de parcare și piste biciclete și jogging pe o lungime de  6,5 km (Focșani- Crâng Petrești). În cadrul proiectului vor mai fi construite trotuare pe DJ 204E, DC 143 și DC 144, pe o lungime de 7,3 km, un centru de informare științifică, alei interioare cu o lungime de 4,7 km, 4 grupuri sanitare independente și 1 grup sanitar în cadrul Centrului de informare. Proiectul mai precede dotarea cu mobilier urban și sistem de supraveghere video a întregului perimetru amenajat. Totodată, Consiliul Județean Vrancea a prevăzut efectuarea de lucrări de modernizare și reabilitare a sectorului de drum DJ 204 E intersecția cu DN2 – Petrești – Mircești, pe o lungime de 6+200 km.
    Lucrările sunt executate de asocierea SC Recon și Doje SRL București, SC Garden Center Grup SRL și SC Total Strada SRL București. Liderul asocierii este SC Recon și Doje SRL București, acesta fiind reprezentantul autorizat să primească instrucțiunile pentru și în numele oricărui membru al asocierii. Valoarea contractului de lucrări este de 17.105.920,14 lei fără T.V.A., la care se adaugă 4.105.420,84 lei T.V.A., rezultând o valoare totală a contractului de 21.211.340,98 lei(4.745.000 Euro). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?