Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

32 de polițiști vrânceni, 8 percheziţii domiciliare, 4 carabinieri pentru recuperarea a 400 de bunuri furate din Italia


Patru carabineri au fost prezenți săptămâna aceasta la IPJ Vrancea, pentru a recunoaște și recupera mai multe bunuri, în valoare de zeci de mii de euro,  furate de vrânceni din Italia. Bunurile au fost recuperate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității  din cadrul IPJ Vrancea, ca urmare a opt percheziții efectuate anterior venirii în Vrancea a polițiștilor italieni, în mai multe locații, din Focșani, dar și din Urechești. Activitățile desfășurate în acest caz au fost posibile prin intermediul unei comisii rogatorii internaționale. Bănuiți că au furat bunurile care au încăput în două autoutilitare, sunt trei vrânceni, care, potrivit unor surse, acum sunt arestați în Italia. Potrivit acelorași surse, ar fi vorba în special despre unelte și scule folosite în construcții.

     Bunuri ce au încăput în două autoutilitare au găsit polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea în timpul unor percheziții efectuate în 8 locații din Focșani și Urechești. Perchezițiile la care au participat 32 de polițiști vrânceni, au fost efectuate în luna iunie a.c., după ce poliția italiană a cerut sprijin pentru găsirea și recuperarea bunurilor sustrase din Italia de trei vrânceni, care acum sunt arestați în Peninsulă.
    Toate activitățile s-au desfășurat prin intermediul unei comisii rogatorii internaționale. După ce polițiștii vrânceni au găsit bunurile la percheziții și le-au ridicat, patru carabinieri au venit în Vrancea pentru a le verifica și recunoaște.
    Potrivit unor surse, bunurile sustrase sunt în mare parte unelte și scule folosite în construcții, pe care conaționalii noștri le-au furat și le-au trimis acasă, în speranța că nimeni nu le va mai da vreodată de urmă. „În luna iunie a.c., autoritățile italiene au solicitat sprijinul polițiștilor vrânceni pentru efectuarea unor percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de savârșirea unor infracțiuni de furt pe teritoriul Italiei. Astfel, în perioada 9-14 iunie a.c., 32 de polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității, criminalistice și ordine publică, au efectuat 8 percheziții domiciliare, fiind găsite și recuperate aproximativ 400 de bunuri care făceau obiectul solicitării autorităților italiene. O informare cu activitățile și rezultatele obținute ca urmare a perchezițiilor desfășurate a fost înaintată de îndată autorităților italiene”, au transmis polițiștii.

   Vrâncenii au trimis în țară bunuri furate de zeci de mii de euro

    Polițiștii italieni au plecat vineri, din județul nostru. Tot în Italia vor ajunge și  bunurile găsite și recuperate pentru a fi înapoiate păgubiților. Valoarea acestora se ridică la aproape 70 de mii de euro.  „În perioada 31 august- 5septembrie a.c., la sediul IPJ Vrancea a fost prezentă o delegație formată din 4 carabinieri din localitatea Aviano, care au verificat și recunoscut bunurile găsite de polițiști vrânceni, bunuri care vor fi transportate cu ajutorul a două autospeciale la sediul autorităților italiene, în vederea predării lor către persoanele vătămate. În perioada în care carabinierii italieni au desfășurat activități în județul Vrancea, au fost în permanență sprijiniți de conducerea IPJ Vrancea, precum și de 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității”, au adăugat reprezentanții IPJ Vrancea.

   Șeful misiunii italiene a mulțumit polițiștilor vrânceni pentru sprijin

    Șeful misiunii, Maresalo Ruzzu Luigi din cadrul Comandamentului de Carabinieri Aviano, a explicat că activitățile desfășurate de polițiștii vrânceni, până la sosirea lor, au fost extrem de importante, mai ales că fără sprijinul acestora nu ar fi putut să recupereze niciodată bunurile. Practic, ei nu puteau veni în țara noastră să efectueze percheziții, fără să aibă autorizații de la instanțe, autorizații obținute la solicitarea poliției și a parchetului. „Venirea noastră la IPJ Vrancea a fost o experiență extraordinară. Foarte ușor s-a creat climatul de cooperare și colaborare care a condus la obținerea unor rezultate foarte bune. Foarte importantă a fost activitatea efectuată de polițiștii vrânceni, anterior sosirii noastre. Aceștia au efectuat mai multe percheziții domiciliare, fiind recuperate foarte multe bunuri în valoare de peste 70.000 de euro. Rezultatul activităților desfășurate în comun a fost apreciat atât de Comandamentul General al Carabinierilor, cât și de conducerea Parchetului din Portdenone. Activitatea desfășurată a pus bazele unei colaborări viitoare, fiind legate și prietenii cu polițiștii vrânceni. Multumim încă o dată polițiștilor vrânceni pentru sprijinul acordat și colaborarea deosebită”, a precizat șeful misiunii.
   
   „Colaborarea a fost un succes”

    La rândul său, comisarul șef Ionel Popescu, inspectorul șef al IPJ Vrancea, ne-a precizat că activitățile pe care polițiștii vrânceni le-au desfășurat în colaborare cu cei din Italia au fost un succes. El a adăugat că profesionalismul și disponibilitatea ambelor structuri de poliție sunt dovezi de colaborare eficientă între instituțiile celor două state. „Activitățile desfășurate în colaborare cu carabinierii italieni au fost un succes, iar schimbul de informații privind persoanele sau grupările infracționale care savârșesc infracțiuni pe teritoriul Italiei, va constitui o bază solidă în perspectiva combaterii criminalității itinerante. Profesionalismul și disponibilitatea ambelor structuri de poliție manifestate pentru indentificarea și destructurarea grupului infracțional cercetat de autoritățile italiene, sunt dovezi de colaborare eficientă între instituțiile celor două state. Mulțumim pentru efortul colegilor italieni și ne dorim în viitor o colaborare la fel de bună” a spus inspectorul șef al IPJ Vrancea.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?