Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Dușa, despre absolvenții Academiei Forțelor Terestre: Vor fi viitorii conducători ai armatei române în organismele internaționale


Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, este convins că tinerii ofițeri români vor fi conducătorii armatei române în organismele internaționale, dovadă că deja unii dintre aceștia lucrează în comandamentele NATO. „Academia Forțelor Terestre de la Sibiu este una din cele mai apreciate instituții de învățământ superior din domeniul militar, nu numai în țară, dar și peste hotare. A fost declarată ca instituție deosebită, cu un nivel ridicat de pregătire. De astăzi sunt ofițeri ai armatei române. Sunt foarte mândru de tinerii ofițeri, pentru că unii dintre ei deja activează la structurile NATO, fie că este vorba de comandamente, fie că este vorba de structurile de la Secretariatul General NATO, și unii au și comandat imediat după absolvire subunități în teatrele de operațiuni”, a declarat vineri ministrul Dușa.
    Potrivit acestuia, foarte mulți tineri aleg o carieră militară în România.
„Pregătirea la unitățile de învățământ superior militar este una deosebită și mă bucură faptul că foarte mulți tineri se îndreaptă către instituțiile de învățământ militar și în fiecare an la examenele de admitere, avem foarte mulți tineri. (…) Iată că 243 de ofițeri pleacă spre unitățile militare și sunt convins că ei vor fi viitorii generali, viitorii conducători și reprezentanți ai armatei române în organismele internaționale. (…) Urmează o perioadă de pregătire în unitățile de aplicație, după care vor pleca spre unitățile militare în care au fost repartizați”, a spus ministrul Dușa.
    Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, au participat vineri la ceremonia de acordare a primului grad militar de ofițer absolvenților promoției „Regele Ferdinand — 150” a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Promoția 2015 numără 243 de absolvenți (196 băieți și 47 fete), care au fost pregătiți pentru a încadra funcții din cadrul Forțelor Terestre Române și Ministerului de Justiție.
    Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” este o instituție de elită a sistemului de învățământ militar superior, cu o tradiție de peste 168 de ani, având ca misiune formarea ofițerilor de comandă pentru toate armele/ serviciile/ specialitățile militare aparținând Forțelor Terestre, precum și pentru alți beneficiari; managementul organizației, managementul economico-financiar și administrație publică sunt cele trei specializări universitare pentru care este acreditată Academia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?