Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656
Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656

Experienţă britanică pentru elevii de la Colegiul Economic


O echipă de elevi și profesori de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani pleacă la instruire în Marea Britanie. Este primul stagiu profesional de două săptămâni care va avea loc în Å¢ara Galilor, în perioada 4-20.05.2015, la care participă 15 elevi însoțiți de profesorii Corina Vișan și Sofica Ittu. Colegiul Economic a derulat, de-a lungul timpului, mai multe proiecte pentru elevi, finanțate din fonduri europene, care au venit în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare a competențelor profesionale dar și de comunicare și inter-relaționare într-un spațiu european multicultural și plurilingvistic.
    Această tradiție continuă și astăzi prin proiectul „Patrimoniul gastronomic european”, 2014-1-RO01-KA102-001406, din cadrul Programului Erasmus+, acțiunea KA1, care asigură formarea profesională a 30 de elevi de clasa a X-a din domeniul turism și alimentație la standarde europene. Acțiunea de formare profesională are ca obiectiv gastronomia locală și europeană, diversitatea produselor și tehnicilor de preparare, conservare și distribuție a produselor alimentare. Participanții vor avea ocazia să pătrundă în patrimoniul gastronomic național și regional din Å¢ara Galilor, să dobândească cunoștințe despre cultura gastronomică, alimentele specifice și influențele lor socio-culturale. În bucătăriile și restaurantul de aplicație ORME VIEW al Colegiului Llandrillo Menai, din Rhos-on-Sea, Å¢ara Galilor, elevii vor pregăti preparate culinare din bucătăria britanică și europeană, vor utiliza echipamente de lucru moderne, vor utiliza soft-uri IT pentru distribuția preparatelor, vor servi preparatele culinare și băuturile în restaurantul colegiului, respectând regulile de tehnica servirii.
    Toată această activitate va avea ca rezultat îmbunătățirea eurocompetențelor în pregătirea preparatelor culinare și servirea consumatorilor. Întrucât gastronomia face parte din identitatea noastră și este un element esențial al patrimoniului cultural european precum și o parte esențială a patrimoniului cultural al statelor membre ale Uniunii Europene, participanții vor înțelege că prin meseria lor trebuie să încurajeze dezvoltarea și păstrarea patrimoniului european asociat gastronomiei europene. Åžederea în Å¢ara Galilor este și o ocazie de a descoperi cultura și civilizația galeză. În acest sens sunt prevăzute vizite culturale, excursii, participări la evenimente artistice. „Proiectul «Patrimoniul gastronomic european» încununează activitatea de formare profesională inițială prin proiecte din fonduri europene și oficializează cultura gastronomiei europene în școala noastră. Elevii vor fi formați la nivel european, vor dobândi cunoștințe noi, abilități și competențe atât profesionale cât și lingvistice, culturale și sociale. În cele două săptămâni de stagiu, participanții vor lucra în bucătăria și restaurantul unei școli de prestigiu din Rhos-on-Sea, Å¢ara Galilor, Colegiul Llandrillo Menai, care a primit în anul 2012 „Distincția Majestății Sale Regina Marii Britanii” pentru formarea profesională de nivel internațional, oferită în domeniul gastronomiei. În timpul liber vor vizita locuri, orașe și obiective turistice care îi vor încânta, cu siguranță”, a declarat coordonatoarea proiectului, profesoara Corina Vișan.
    Echipa de gestiune a proiectului este formată din Carmen Corina Vișan – manager proiect, persoană de contact; economist Mariana Mărgărit – responsabil financiar; Cristina Valentina Gheorghiță – responsabil monitorizare; Sofica Ittu – responsabil pregătire pedagogică și culturală; Păuna Dochia – responsabil formare profesională; Mihaela Avram – responsabil diseminarea rezultatelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?