Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Elevi vrânceni găsiți de polițiști în baruri și cafenele, deși ar fi trebuit să fie la cursuri


33 de elevi au fost găsiți de polițiști în baruri și cafenele, în timpul unei acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar, care s-a desfășurat vineri. Oamenii legii au verificat 22 de baruri și cafenele, în care i-au găsit pe elevii care chiuleau de la ore. Polițiștii i-au legitimat și vor face informări, pe care le vor trimite către unitățile școlare de unde provin, dar și Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare. „Având în vedere că se apropie vacanța Sărbătorilor Pascale pentru elevii din învățământul preuniversitar, iar din verificările efectuate se constată o tendință de creștere a numărului de elevi care absentează de la cursuri, există riscul ca acest fenomen să conducă la înregistarea unor evenimente negative în care pot fi implicați elevii. În baza acestor considerente, la data de 27 martie a.c., pe raza municipiului Focșani  s-a organizat o acțiune pentru prevenirea unor acte de violență în zona unităților de învățământ, precum și a combaterii absenteismului școlar. Echipele formate din polițiști de proximitate au verificat un număr de 22 baruri și cafenele, fiind depistați absentând de la cursuri 33 elevi. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    Totodată, pe parcursul zilei de vineri, polițiștii au organizat și activități educativ-preventive la unitățile de învățământ preuniversitar. Subiectele discuțiilor au fost absenteismul școlar, consumul de băuturi alcoolice de către minori și violența în școli. 
    Activitățile pe această linie vor fi continuate până la sfârșitul anului școlar, polițiștii vrânceni urmând să se deplaseze la unitățile de învățământ aflate în responsabilitate, unde vor organiza întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceștia despre prevenirea violenței în școli și a absenteismului școlar.

 

Articolul precedent
Articolul următor

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?