Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Simulare de incendiu la Căminul de bătrâni din Mărășești


Voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Mărășești au organizat, ieri, un exercițiu de simulare a unui incendiu la Căminul pentru persoane vârstnice „O nouă șansă” din localitate. Obiectivele acestui exercițiu au fost testarea capacității de intervenție a angajaților SVSU, pregătirea lor pentru situații reale și familiarizarea personalului căminului și a beneficiarilor cu procedura care trebuie urmată în cazul unui incendiu.
    Exercițiul de simulare a presupus declanșarea unui incendiu în sala de  spălătorie a Căminului pentru persoane vârstnice, din cauza unor probleme la instalația electrică. Personalul unității a sunat imediat la Primăria Mărășești, a fost anunțat SVSU, iar angajații serviciului s-au deplasat cu promptitudine pentru lichidarea flăcărilor. La intervenție au participat două mașini de pompieri, care au acoperit cele două căi de acces în clădire.
Personalul și angajații SVSU au evacuat bătrânii în curtea instituției, iar un beneficiar care nu se putea deplasa a fost evacuat cu targa și a primit îngrijiri medicale la Centrul de permanență Mărășești. Acțiunea a durat 6,44 minunte în total. Prima mașină a ajuns la locul acțiunii în 3,49 minute, iar cea de a doua în 4,18 minute. „Exercitiul s-a desfășurat conform așteptărilor. Noi am avut în vedere testarea modului de reacție și acțiune al SVSU Mărășești, precum și familiarizarea celorlalte instituții, poliție, jandarmerie, Centrul de permanență Mărășești, Căminul de bătrâni-gazda evenimentului”, a declarat Adrian Dumitru, șeful SVSU din cadrul primăriei Mărășești. Astfel de acțiuni vor mai avea loc, în luna aprilie, în  școlile din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?