Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

VIDEO şi GALERIE FOTO: Zeci de copii au admirat mașinile și armamentul polițiștilor


Oamenii legii vrânceni au primit vizita a zeci de copii, ieri, care au vrut să afle mai multe despre specificul meseriei de polițist, despre mașinile pe care le folosesc atunci când merg la intervenții, dar și despre câinii care îi ajută pe anchetatori să prindă infractori. În timpul vizitei, copiii au urcat pe motocicleta polițiștilor, au studiat armamentul din dotarea acestora, au urcat în mașina dotată cu radar mobil, în
laboratorul criminalistic, dar și în mașina mascaților. La finalul vizitei, copiii au primit bomboane și pliante.
    Cel mai mult, copiilor le-au plăcut câinii polițiști pentru că „au blana moale”.  Unii dintre ei au mers ieri pentru prima dată la sediul poliției și au promis că vor mai veni și cu alte ocazii. „Mi-au plăcut cel mai mult câinii și faptul că blana lor este moale. Nu am mai venit până acum, dar sper să mai vin la poliție”, ne-a spus Tudor Săcrieru. Tot patrupedele i-au plăcut și Carlei Maria Cristescu. „Mi-a plăcut totul, dar în mod special câinii, pentru că sunt drăguți. Nu am mai fost la poliție până acum”, ne-a spus fetița.
     Vizita copiilor a avut loc în contextul Zilei Porților Deschise, activitate organizată cu ocazia Zilei Poliției Române, zi care se sărbătorește în fiecare an în ziua de Buna Vestire. „Anul acesta aniversăm 193 de ani de atestare documentară a Poliției Române, ocazie cu care astăzi (ieri-n.r.) am organizat Ziua Porților Deschise. Ne bucurăm că suntem vizitați de foarte mulți copii și aș dori să adresez mulțumiri colegilor mei polițiști, familiilor acestora și tuturor colaboratorilor noștri”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.

    Potrivit unei informări a poliției, aproximativ 600 de copii de la grădinițele și școlile din municipiul Focșani au trecut ieri pragul Inspectoratului de Poliție Județean. „Cei mici au aflat mai multe despre meseria de polițist. Mascații, criminaliștii sau polițiștii rutieri, cu toții au fost la dispoziția elevilor, care au cerut informații despre arme, muniție sau alte echipamente de intervenție. În contextul  sărbătoririi zilei Poliției Române, polițiștii din Panciu au primit vizita elevilor Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza. Acestora le-a fost prezentat sediul poliției, precum și autospecialele folosite de polițiștii criminaliști, rutieri și ordine public. De asemenea, în centrul orașului Panciu au fost împărțite pliante ce conțineau recomandări și sfaturi preventive, precum și exemplare ale cărții  «Poliția orașului  Panciu – scurt istoric»”, au transmis polițiștii.
    Astăzi, la sediul IPJ Vrancea va avea loc ședința festivă, în cadrul căreia 30 de polițiști, ofițeri și subofițeri, vor fi avansați în grad. Unii dintre aceștia vor fi avansați înainte de termen, iar alții la termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?