Reţete vechi de 100 de ani Crema în cesci cu vanilie

0
482


3 pahare mari cu lapte fiert, 150 gr. zahăr, 4 gălbenușuri de ouă și alte 2 ouă întregi. Parfumul dorit.
Fierbeți laptele, adăogați sau un bețișor de vanilie sau miez de portocală sau de lămâie, adăogați și zahărul. Acoperiți bine 15 minute la cald. Amestecați pentru ca zahărul să se topească. Într’un castron bateți încet ouăle. Apoi turnați deasupra lor, cu încetul, laptele cald și zaharat, bătând mereu cu pomătuful. Treceți prin sită deasă în altă cratiță. Cu o lingură de metal ridicați toată spuma.
Într’o cratiță mare rânduiți cescile, umpleți-le până sus cu cremă, și nu le acoperiți. Turnați în cratiță apă în clocot așa ca să se ridice până la două treimi a cescelor. Acoperiți cratița cu un mare capac. Puneți la coptor cu foc domol dar destul de tare ca apa din cratiță să rămâie mereu fierbinte. Èšineți la coptor 30 minute după mărimea cescilor. După ce ați tras cratița din coptor scoateți cescile peste câteva minute.
Lăsați să se răcească de tot și apoi serviți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here