Cererile pentru începerea urmăririi penale a senatorilor Ariton și Vosganian, avizate favorabil

0
423


Senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil, marți, cu majoritate de voturi, cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Economiei Ion Ariton și Varujan Vosganian. „La Comisia juridică nu dăm verdicte de vinovăție sau nevinovăție, ci doar formulăm un punct de vedere astfel încât plenul Senatului să se exprime prin vot asupra solicitării procurorului general și a Parchetului, fie el DIICOT sau DNA. Rezultatul votului de azi a fost oarecum similar cu rezultatul precedent, adică raportul este acela de a încuviința solicitarea de începere a urmăririi penale, cu majoritatea voturilor exprimate”, a afirmat președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, după ședința în care au fost audiați Ion Ariton și Varujan Vosganian.
Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat Senatului declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.
De asemenea, Tiberiu Nițu a trimis Senatului și cererea DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here