Cantități: 2 dcl. lapte, 4 gălbenușe, 5 albușe bătute spumă tare, o jumătate litru smântână pentru frișcă, 5 linguri de zahăr praf, 2 linguri lichior de zmeură, fragi sau cireșe, 15-20 căpșuni mari păstrate 2-3 ore în cognac, miezul de la o jumătate de baton de vanilie. Gălbenușele de ou cu două linguri de zahăr praf și cu laptele, puse în căzănel, iar acesta dat deasupra unei oale cu aburi, se bat bine cu telul pânăcând s’au îngroșat. Se ia de pe foc și se răcește. Se adaugă albușele de ou bătute spumă tare și amestecate cu restul de 3 linguri de zahăr praf, vanilia și smântâna bătută frișcă.
După ce toate au fost amestecate, se toarnă în formă udată cu apă. Între cremă se pun căpșunile și se dă la gheață 3-4 ore.