Dispozitivul pentru prizat praf inofensiv, o nouă fiță

0
503


Maestrul ciocolatier belgian Dominique Persoone a creat, mai în glumă, mai în serios, un dispozitiv pentru prizat pudră de ciocolată cu care a dorit să impresioneze la o petrecere organizată de membrii formației The Rolling Stones, la care a fost invitat în 2007. Șapte ani mai târziu, aceste dispozitive inspirate din cele pentru prizat tutun par să devină noua fiță în rândul tinerilor nonconformiști, iar ciocolatierul belgian a vândut deja peste 25.000 de astfel de instrumente, conform unui material publicat de Reuters.
Dominique Persoone, 46 de ani, originar din Bruges, a recunoscut că s-a inspirat după dispozitivul pentru prizat tabac al bunicului său. El și-a numit invenția ‘Chocolate Shooter’ iar pentru doritorii de tras pe nas ceva inofensiv au apărut deja sortimente de pulbere de cacao amestecată cu mentă și cu ghimbir sau zmeură. Inventivului ciocolatier nu i-a fost ușor până a descoperit formula ideală de praf de ciocolată pentru prizat. În primele încercări a folosit chiar un amestec în care a introdus și praf de ardei iute. „A fost o idee foarte proastă”, a recunoscut el amuzat. În schimb, „menta și ghimbirul au darul de a te gâdila plăcut pe nas (…) Apoi aroma de mentă se risipește dar ciocolata ți se urcă la cap”, a adăugat el.
Dispozitivele „Chocolate Shooter”, care se vând la prețul de 45 de euro bucata, au fost deja exportate în Rusia, India, Canada, Australia și SUA. Pachetul conține un avertisment împotriva trasului excesiv pe nas, însă Persoone insistă că nu există niciun risc pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here