Reţete vechi de 100 de ani Cataif

0
410


Ia 1.200 grame de făină bună, 1.200 grame de apă căldișoară și 75 grame aluat de pâine de casă. Acestea se amestecă bine cam la o jumătate de oră, cu foarte puțină sare.
Pregătește pe un mangal de cărbuni, cu flacăra potolită, o tavă (sinie) și cu o pâlnie făcută întra’dins pentru cataif, toarnă din aluat în pâlnia aceea și începe să faci roate rânduri-rânduri pe acea sinie încălzită. Ridicându-se îndată o parte din cataif, se fac alte rânduri și tot așa până ce se termină aluatul din pâlnie. După aceea, când vrei să-l pregătești a doua zi, pui într’o tigae câțiva bulgărași de unt, punând cataif deasupra cât îți face trebuință; mai pui iar unt după câtimea cataifului și-l pui într’un cuptor de se rumenește pe o parte și-l întorci în altă tavă pe cealaltă parte, împreună cu untul ce se scurge din celalt.
Când vrei să-l dai la masă, să ai pregătit sirop de zahăr cu apă de flori, și să opărești cataiful, dându-l fierbinte la masă, presărat pe deasupra cu zahăr și migdale cu scorțișoară, sau caimac, servite pe un alt taler, pentru ca, fiind cataiful ferbinte, să nu se topească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here