Ia 1.200 grame de făină bună, 1.200 grame de apă căldișoară și 75 grame aluat de pâine de casă. Acestea se amestecă bine cam la o jumătate de oră, cu foarte puțină sare.
Pregătește pe un mangal de cărbuni, cu flacăra potolită, o tavă (sinie) și cu o pâlnie făcută întra’dins pentru cataif, toarnă din aluat în pâlnia aceea și începe să faci roate rânduri-rânduri pe acea sinie încălzită. Ridicându-se îndată o parte din cataif, se fac alte rânduri și tot așa până ce se termină aluatul din pâlnie. După aceea, când vrei să-l pregătești a doua zi, pui într’o tigae câțiva bulgărași de unt, punând cataif deasupra cât îți face trebuință; mai pui iar unt după câtimea cataifului și-l pui într’un cuptor de se rumenește pe o parte și-l întorci în altă tavă pe cealaltă parte, împreună cu untul ce se scurge din celalt.
Când vrei să-l dai la masă, să ai pregătit sirop de zahăr cu apă de flori, și să opărești cataiful, dându-l fierbinte la masă, presărat pe deasupra cu zahăr și migdale cu scorțișoară, sau caimac, servite pe un alt taler, pentru ca, fiind cataiful ferbinte, să nu se topească.