Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Bărbatul care și-a ucis nepotul va sta 10 ani la închisoare


Bărbatul din Sihlea, care și-a omorât nepotul în luna martie, a fost condamnat la închisoare. El a primit o pedeapsă de 10 ani. În plus, trebuie să dea mamei decedatului suma de 5.000 de lei, sumă care reprezintă despăgubiri materiale, și suma de 2.200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Soluția dată vineri de magistrații Tribunalului Vrancea poate fi atacată cu apel.
    „Condamnă pe inculpatul Mohârță Apostol, la o pedeapsă de 10 (zece) ani închisoare și 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) pentru infracțiunea de omor săvârșită asupra unui membru al familiei, (…) dispune confiscarea de la inculpat a unui cuțit cu mâner din lemn, cu lungimea lamei de 13 cm si lățimea lamei de 2 cm, bun care a fost ridicat de organele de poliție cu ocazia cercetării la fața locului. Obligă pe inculpat sa plătească părții civile Ungureanu Lenuța suma de 5.000 lei, cu titlu de despăgubiri materiale, reprezentând cheltuieli pentru înmormântarea victimei. Conform art. 274 alin. 1 Noul Cod de procedură penală obligă pe inculpat să plătească statului suma de 2.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile pentru aparatorii din oficiu ai inculpatului, respectiv sumele de 400 lei în faza de urmărire penală și 200 lei în cea de judecată, se vor vira din fondurile Ministerului Justiției, către Baroul Vrancea. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică azi, 17.10.2014”, se arată în soluția instanței.
    Fapta a fost comisă în seara zilei de 21 martie, atunci când nepotul a venit la inculpat cu un litru de vin. Nepotul l-ar fi provocat, înjurându-l și adresându-i cuvinte jignitoare. Apostol Mohârță a susținut că a vrut să-l dea afară, dar victima nu a vrut să plece. A spus că nu știe în ce moment l-a lovit cu cuțitul și nici când a murit, explicând că l-a lăsat în cameră, iar după aproximativ o oră l-a găsit mort, într-o baltă de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?