Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Au fost desemnate centrele de examinare şi evaluare pentru Bac-ul de toamnă


Comisia județeană pentru Bacalaureat a stabilit care vor fi cele patru centre de examinare pentru susținerea examenului în sesiunea din toamnă. Astfel, au fost stabilite centre de examinare la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. 
De asemenea, au fost stabilite și cele două centre de evaluare a lucrărilor celor 1.239 de candidați înscriși în sesiunea din toamnă a Examenului de Bacalaureat. Astfel, centrele de evaluare sunt la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto „Traian Vuia” și Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”. 
Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat debutează pe 18 august, când va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Această probă se va derula și pe 19 august. Urmează proba de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională, în perioada 19 – 20 august. Proba de evaluare a competențelor digitale se va desfășura în zilele de 21 și 22 august.
Prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura Română, se va desfășura pe 25 august, iar pe 27 august candidații vor susține proba obligatorie a profilului, pentru ca în data de 29 august să se desfășoare ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. Rezultatele parțiale se vor afișa pe 1 septembrie și tot în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00, se vor depune și contestațiile. În zilele de 2 și 3 septembrie vor fi rezolvate contestațiile, iar pe 4 septembrie se vor afișa rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie.
 Candidații care nu vor promova nici de această dată, vor trebui să mai aștepte până la sesiunea din vara anului următor.
Arondarea liceelor la centrele de examinare AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?