Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Victor Ponta a înmânat primarilor cheile microbuzelor școlare


Două microbuze școlare au fost predate, ieri, reprezentanților primăriilor vrâncene Cîrligele și Tîmboiești, în cadru festiv, de premierul Victor Ponta. Acțiunea a avut loc la sediul Guvernului, urmând ca în următoarele luni în Vrancea să ajungă alte 44 de microbuze școlare. La evenimentul de ieri, de la sediul Guvernului, a fost prezent viceprimarul comunei Cîrligele și primarul comunei Tîmboiești. 
Potrivit edililor, microbuzele sunt de mare ajutor, mai ales că ajută la reducerea depopulării satelor. Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, susține că a trimis  petiție Guvernului, pentru repartizarea microbuzului, încă de anul trecut, iar solicitarea sa a fost aprobată. În această comună două școli sunt în reabilitare încă din 2007, iar copiii din satele Bonțești și Dălhăuți au fost transportați la școala de centru, anul școlar trecut, cu un singur microbuz. „Elevii și părinții sunt foarte mulțumiți că am primit acest microbuz școlar. Încă din anul 2007 școlile din Bonțești și Dălhăuți sunt în reabilitare, iar copiii erau transportați cu un singur microbuz la școala de centru reabilitată. Trebuiau făcute două transporturi, iar acest lucru făcea ca unii dintre elevi să se trezească chiar de la ora 6 dimineața, pentru a fi aduși la școală la ora 7.00, după care șoferul pleca după cel de-al doilea transport de copii. Acest microbuz este ca o mană cerească pentru elevi, acum avem două, iar copiii vor ajunge la timp la școală. Microbuzele nu sunt un moft, ci o necesitate. Sper ca până anul următor să fie reabilitate și cele două școli din Dălhăuți și Bonțești și aș renunța la microbuze în favoarea altor unități școlare care au nevoie”, spune primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu. 
La București, la predarea cheilor celor două autovehicule, a fost și inspectorul școlar general Vasilica Zaharia. În județul Vrancea vor fi distribuite, în total, 46 de microbuze cu 16+1 locuri în două etape, astfel: 18 în perioada iulie-septembrie, iar 28 în perioada octombrie-decembrie. Mult așteptatele și atât de necesarele microbuze școlare vor fi distribuite până în septembrie comunelor: Bîrsești, Boghești, Cîrligele, Cotești, Dumbrăveni, Golești, Gugești, Milcovul, Nistorești, Obrejița, Răcoasa, Soveja, Spulber, Suraia, Tîmboiești, Vîrteșcoiu, Vintileasca, Vrîncioaia. În etapa a doua vor veni microbuze școlare pentru transportul elevilor în comunele: Andreiașu de Jos, Bolotești, Cîmpuri, Chiojdeni, Corbița, Dumitrești, Fitionești, Garoafa, Gura Caliței, Homocea, Măicănești, Mera, Nănești, Popești, Răcoasa, Reghiu, Ruginești, Slobozia Bradului, Slobozia Ciorăști, Străoane, Tănăsoaia, Tătăranu, Tulnici, Valea Sării, Vînători, Vidra, Vizantea Livezi, Vulturu.
Microbuzele sunt achiziționate printr-un program derulat de Guvernul Ponta, iar fondurile provin din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efecte de seră. Programul prevede achiziționarea de microbuze și autobuze pentru transportul elevilor din comunitățile rurale și al sportivilor din unitățile de învățământ preuniversitar la competițiile interne și internaționale, prin Ministerul Dezvoltării Regionale. 
La nivel național au fost repartizate, ieri, primele 100 de microbuze școlare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?