Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Jean-Claude Juncker va prezida Comisia Europeană


Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Juncker s-a declarat vineri ‘mândru și onorat’ de desemnarea sa de către Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, informează AFP. ‘Sunt mândru și onorat că am primit astăzi sprijinul Consiliului European’, a scris pe Twitter Jean-Claude Juncker, candidat al Partidului Popular European (PPE — dreapta). Juncker (conservator) a fost desemnat vineri de șefii de stat și de guvern să prezideze Comisia Europeană, a anunțat președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Juncker a fost numit cu 26 de voturi pentru și două împotrivă (Marea Britanie și Ungaria).
 Liderii UE l-au desemnat pe fostul premierul luxemburghez să prezideze Comisia Europeană în pofida obiecțiilor puternice din partea Marii Britanii, notează Reuters. Premierul britanic David Cameron, care se confruntă cu presiuni în țară pentru ieșirea Marii Britanii din UE, a condus o campanie înverșunată împotriva nominalizării lui Juncker la șefia CE, considerându-l un federalist de modă veche.
 Numirea sa urmează să fie supusă la vot în Parlamentul European pe data de 16 iulie. Fără surprize, Juncker ar urma să obțină cel puțin 376 de voturi necesare din 751 pentru a fi ales în funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?