Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Vrâncenii, invitați la Festivalul ”Comoara Vrancei” de la Năruja


Iubitorii tradițiilor strămoșești, dar și cei care vor să-și petreacă ziua într-un mod plăcut, în mijlocul naturii, au o ocazie potrivită de a ieși la plimbare cu prilejul Festivalului Concurs Interjudețean de muzică populară „Comoara Vrancei”, care se va desfășura la Năruja în ultima duminică din această lună, respectiv pe 29 iunie. Ajuns la cea de-a XXXIII-a ediție, festivalul va avea loc, la fel ca în fiecare an, în amfiteatrul natural din Năruja, începând cu ora 11.00. La concurs sunt invitați să participe soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale și grupuri instrumentale. Evoluția artistică a participanților va consta în interpretarea obligatorie a două cântece, o doină sau o baladă și un cântec de joc, cu acompaniament, și prezentarea costumului popular pe care îl poartă, aceste elemente reprezentând creația populară a zonei etnofolclorice din care provine interpretul.
 Juriul va aprecia autenticitatea și valoarea cântecelor prezentate în concurs, virtuozitatea, valoarea interpretării acestora, ținuta artistică, frumusețea și trăsăturile caracteristice ale portului popular din zona etnofolclorică reprezentată. Juriul este format din: președinte – Valentin Marin, managerul Radio România Antena Satelor, membrii – Ileana Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune, și prof. dr. Maricel Ghinea, dirijor al orchestrei Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei”.  
Vor fi acordate premii pe mai multe categorii, astfel: secțiunea 12-16 ani, soliști instrumentiști și soliști vocali – premiul I – 250 lei, premiul II – 150 lei, premiul III – 100 lei, mențiune – 50 lei; secțiunea peste 17 ani, soliști instrumentiști și soliști vocali – premiul I – 350 lei, premiul II – 250 lei și premiul III – 200 lei; secțiunea 12-80 ani, grupuri vocale și grupuri instrumentale – premiul I – 600 lei, premiul II – 500 lei, premiul III – 400 lei. 
 Astăzi este ultima zi de înscriere în concurs. Fișele de înscriere, completate de către participanți și avizate de instituția culturală pe care o reprezintă, însoțite obligatoriu de partiturile cântecelor prezentate, trebuie trimise prin poștă, la adresa: Centrul Cultural Vrancea, B-dul. Gării nr.8, Focșani, Vrancea, prin telefon și fax la numărul 0237.210.213 sau prin email, la adresa centrulculturalvrancea@gmail.com. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?