Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

GALERIE FOTO: Un cocoş a căzut cloşcă, la Gugeşti. Proprietarii aşteaptă să scoată şapte pui


Un cocoș de talie mică din gospodăria lui Ilie Gavrilă, din comuna Gugești, a căzut peste noapte… cloșcă, ceea ce i-a uimit pe proprietari. Povestea cocoșului care stă cloșcă pe cuibar și vrea să devină „mămică” pentru puișori își are rădăcinile undeva pe la început de mai. Atunci, Ilie Gavrilă, proprietarul cocoșului, nu din „Punguța cu doi Bani”, ci din „Cloșca cu șapte ouă”, a văzut că orătania din curtea sa dă roată cuibarului și vrea cu tot dinadinsul să cadă cloșcă, cum se spune la țară.
Gospodarul a crezut, la început, că acest cocoș de talie mică doar se învârte pe lângă puicuțe, pe care vrea să le impresioneze. „Din luna mai am văzut că se tot învârtea pe lângă cuibarul unde erau puiculițele. A stat cocoșul o perioadă pe lângă ele și nu a mai vrut să plece, s-a urcat el în cuibar. L-am lăsat cam vreo două-trei săptămâni, dar seara se dădea jos de pe cuibar, nu rămânea la clocit. Când am văzut că a căzut cloșcă i-am pus și ouă. De atunci, are o săptămână și jumătate și clocește continuu. Se dă jos, bea apă se urcă la loc pe cuibar. Face precum cloșca și duminica cealaltă trebuie să scoată pui. Are șapte ouă și i le-am pus mai mult din curiozitate, să văd ce va fi. Noi avem pui suficienți, dar am fost curios să văd dacă un cocoș poate să scoată pui”, a spus Ilie Gavrilă, uimit de cocoșul din bătătură. 
       Nu uită să „calce” puicuțele 
 
Cocoșul nostru are grijă de șapte ouă. Ilie Gavrilă spune că nici pomeneală să mai audă de așa ceva până acum, pentru el și familia lui fiind o adevărată curiozitate. Omul spune că nici în altă parte nu s-a mai auzit ca un cocoș să cadă cloșcă, ceea este după părerea lui o chestie ieșită din tipare. 
Pasărea nu și-a uitat însă nici rolul său pe acest pământ și când se dă seara jos de pe cuibar, repede sare la puicuțe și le calcă, că de, cocoșul tot cocoș rămâne. „Duminica cealaltă (pe 29 iunie n.r.) trebuie să scoată puii. Eu am verificat ouăle la ovoscop chiar ieri (marți n.r.) și toate au pui în ele. Când îl mai dau seara afară, calcă puicuțele, cântă ca și cocoșul, apoi tiptil se urcă din nou pe cuibar. Când se urcă pe ouă cloncăne, așa cum face o cloșcă și este foarte conștiincios. Ei de regulă sunt foarte sperioși, însă acum este foarte liniștit, pot pune mâna pe el. Sunt foarte curios când o să scoată puii cum se va comporta cu ei. E mare minune”, a mai spus proprietarul. 
          Cocoșul e… gay 
Soția lui Ilie Gavrilă, Jenica, este de părere că orătania ar fi gay și de asta calcă și puicuțele și stă și cloșcă. „Noi am zis că nu se poate, acesta e anormal, e gay. Ne-am uitat la el, am făcut glume pe seama lui. I-am făcut poze să le avem, să rămână ca amintire. Când am văzut că mai calcă și puicuțele, am zis că ăsta vrea să aibă și viață bună, dar vrea să fie și cloșcă. El mai calcă și găinile mari și mi le-a cam corcit și nu prea îmi convine. Noi de frumusețe l-am ținut, că este tare frumos. Când m-am dus, acum într-o zi, la cuibarul lui erau toate. Și puicile, și pisicile, și cocoșul, erau toți într-o ladă”, a spus Jenica Gavrilă. 
Femeia spune că mama sa, Ruxandra Grosu, care are 81 de ani, crede că povestea cu cocoșul cloșcă ar fi un semn rău. „Mama mea, Ruxandra Grosu, care are 81 de ani, zice tot timpul că acesta nu e ceva normal. Mamă, nu e de bună, nu e timp bun. Zice că ceva, cineva se va întâmpla și nu de bine. Cică e semn rău la casă. Când a auzit prima dată a sărit ca arsă, cum să fie cocoșul cloșcă! A zis că poate îi trece. Nu e a bună, dar semne de la Dumnezeu sunt tot timpul. Noi credem că e ceva normal și că nu e niciun fel de nenorocire”, a mai spus Jenica Gavrilă.  

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?