Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Cristian Cioacă: 15 ani și 8 luni de închisoare


Curtea de Apel Pitești l-a condamnat miercuri pe polițistul Cristian Cioacă la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, sentința fiind una definitivă. Instanța a admis apelurile formulate de toate părțile în dosar și a desființat în parte sentința pronunțată de Tribunalul Argeș, schimbând încadrarea juridică a faptelor pentru care inculpatul fusese condamnat inițial la 22 de ani de detenție, respectiv omor calificat și profanare de morminte, în lovituri cauzatoare de moarte. 
Curtea de Apel la condamnat pe Cristian Cioacă, conform prevederilor noului Cod penal, la 15 ani de închisoare și cinci ani interzicerea unor drepturi pentru lovituri cauzatoare de moarte și la doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, și cinci ani interzicerea unor drepturi, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare. 
În plus, instanța a dispus majorarea despăgubirilor pe care inculpatul trebuie să le achite mamei, fratelui și fiului Elodiei Ghinescu, părților civile în dosar, în total 380 de mii de euro. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?