Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Primăria Focșani dă bani pentru sala de festivități de la Colegiul Cuza


Consilierii locali focșăneni s-au întrunit ieri în cadrul unei ședințe de îndată, pentru a adopta un singur proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi. Acesta se referă la aprobarea unui acord de parteneriat a Consiliului Local Focșani cu Colegiul Național „Al. I. Cuza” și a cheltuielilor legate de proiectul de reabilitare și consolidare a corpului B, unde va fi amenajată o sală de festivități. Valoarea totală a investiției este de 800.000 lei, din care cofinanțarea Primăriei municipiului Focșani este de 340.000 lei, necesară pentru dotări cu mobilier, echipamente IT și sistem de sonorizare, care reprezintă cheltuieli neeligibile în cadrul proiectului. „Executantul are contract, trebuie doar să obținem acești bani și să putem începe lucrarea. De aceea este necesar să avem două avize, unul din partea Ministerului Educației, care sunt de acord ca această lucrare să se execute cu fonduri europene, al doilea un acord de parteneriat între Primăria municipiului Focșani și Colegiul Național „Al. I. Cuza”, a explicat primarul Decebal Bacinschi. 
 Lucrările la sala de festivități a Colegiului „Cuza” au început în anul 2010, cu bani de la Ministerul Educației, până în prezent fiind cheltuiți 100.000 lei pentru această investiție. Documentația privind acest obiectiv de investiții urmează să fie depusă astăzi de Primăria Focșani la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, întrucât reabilitarea clădirii este cofinanțată din fonduri europene.
 Prezent ieri în sala de ședințe a Consiliului Local, directorul Colegiului Național „Al. I. Cuza”, profesorul Marius Poll, a ținut să mulțumească aleșilor locali pentru aprobarea acestui parteneriat, întrucât sala multimedia era o investiție  necesară pentru instituția de învățământ, după cum a precizat acesta. „De mult ne doream o sală multimedia pentru colegiul nostru, era o investiție imperios necesară. În acest an împlinim 125 de ani ca instituție de învățământ, de aceea este cu atât mai important acest sprijin din partea dumneavoastră”, a spus Marius Poll.
 Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi de toți cei 16 consilieri locali prezenți ieri în sala de ședințe.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?