Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Invitați din șapte țări la Zilele Municipiului Focșani


Focșănenii vor fi în sărbătoare peste trei săptămâni, când vor avea loc Zilele Municipiului Focșani, în perioada 4-6 iulie. Deși programul manifestărilor organizate de Primărie nu a fost încă definitivat și mai suportă modificări, planul municipalității este să organizeze diverse activități culturale, artistice și sportive. La Focșani sunt invitați reprezentanți din șapte țări: Franța, Germania, Grecia, Republica Moldova, Italia, Serbia și Turcia, o parte dintre aceștia confirmând deja participarea. „Ca în fiecare an, Zilele Municipiului Focșani se vor desfășura în zilele de 4, 5 și 6 iulie, vineri, sâmbătă și duminică, locația fiind Piața Unirii. Vom avea diverse activități, atât culturale, cât și sportive. Încă nu știm dacă va avea loc și Festivalul Berii, cei de la Camera de Comerț nu ne-au confirmat încă participarea, dar sunt convins că vor participa și ei cu diferite standuri din industria alimentară la această sărbătoare a municipiului Focșani. Vor avea loc spectacole și în celelalte locații din municipiul Focșani, în Piața Gării, Piațeta Teatrului și în cartierul Sud”, a spus ieri primarul Decebal Bacinschi, în cadrul unei conferințe de presă. 
 Printre manifestările din programul schițat de organizatori se numără: Simpozionul „Focșani – istorie și tradiție”, Festivalul internațional de folclor „Plaiurile Mioriței” – ediția a II-a, manifestări sportive cu premii. Promovarea manifestărilor va fi realizată prin editarea și împărțirea de diplome, pliante, afișe, bannere și a unei broșuri-album despre orașul Focșani. Consiliul Local Focșani a aprobat în ședința ordinară din luna mai suma de 170.000 lei, din bugetul local al municipiului, pentru organizarea Zilelor Focșaniului.
 Data de 6 iulie este declarată, prin hotărâre de Consiliu Local, drept Ziua municipiului Focșani, datorită faptului că în data de 6 iulie 1862 domnitorul Al. I. Cuza a semnat actul de unificare a celor două localități, Focșanii Munteni și Focșanii Moldoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?