Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

În parcurile din Focșani este interzis accesul cu câini. Cei care încalcă regulile nu sunt însă amendați


Edilul municipiului Focșani a reamintit ieri posesorilor de animale de companie din oraș că dacă vor să iasă cu cățelul la plimbare trebuie să ocolească parcurile, întrucât accesul cu animale în aceste spații este interzis. Primarul Decebal Bacinschi a spus că are nenumărate reclamații din partea părinților care nu își pot plimba copiii prin parc din cauza mizeriilor lăsate de câini peste tot, în special în Parcul Schuman, cunoscut printre focșăneni și drept „parcul cățeilor”. Edilul a precizat că există și o hotărâre a Consiliului Local Focșani în acest sens, care, însă, este ignorată de cei mai mulți cetățeni care dețin animale de companie. „Am avut un proiect de hotărâre, acum câțiva ani de zile, în condițiile în care cel care iese cu un câine pe stradă are obligația să aibă ori o măturică, ori o pungă. Am zeci și sute de reclamații de la părinți, care nu pot merge cu copiii în parc din cauza faptului că este numai mizerie de câini în toate parcurile. Nu am nimic cu animalele, țin la ele, dar haideți să încercăm să respectăm aceste hotărâri ale Consiliului Local și atunci o să vedeți că nu o să mai avem astfel de probleme în municipiu. Eu sper ca în următorii ani să intrăm și noi în normalitate”, a spus primarul Decebal Bacinschi. 
 Cât despre amenzi aplicate celor care nu respectă regulile, acestea se lasă așteptate, întrucât există un cerc vicios: cei sancționați oricum nu plătesc, iar amenzile neplătite încarcă bugetul local. „Pentru ce să dau amenzi? Și așa nu le încasez. La noi, amenzile nu mai sunt educative, adică nu educi pe cineva dându-i amendă, doar ne îngreunăm noi cu ele și creștem gradul de neîncasare la bugetul local”, a mai spus primarul Decebal Bacinschi. 
 De acord cu afirmațiile edilului a fost și Meluș Nazâru, șeful Serviciului de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei municipiului Focșani, care a spus: „Omul atunci când ia o amendă, acest lucru nu face decât să-l înrăiască. El nu înțelege că amenda aia a luat-o pe bună dreptate și că a fost sancționat pentru că nu a respectat o lege, o regulă. Și acolo, în parc, mai sunt și alții care au făcut același lucru și nu au fost sancționați”. Concluzia este că la noi reguli sunt, dar nu se aplică.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?