Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Ponta despre ANRE: Este inadmisibil să încărcăm facturi


Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că este inadmisibil ce s-a întâmplat la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în legătură cu încărcarea facturilor și cu nerespectarea condițiilor de privatizare, probleme aflate în atenția Direcției Naționale Anticorupție (DNA). „Consider inadmisibil ceea ce se întâmplă de ani de zile – cred că de prin 2007-2008 încoace – și anume încărcarea facturilor, nerespectarea condițiilor de privatizare. Apreciez efortul făcut de organele de urmărire penală, dar nu e suficient să prindem și să sancționăm penal doi, trei, patru, cinci oameni vinovați. Am văzut că Parlamentul vrea să facă o anchetă foarte clară privind modul în care ANRE și-a îndeplinit sarcina prevăzută de lege și de obligațiile pe care le avem pe plan european, ca să putem să luăm după aceea măsuri legislative și să întărim controlul pe care ANRE îl face pe toată zona de energie”, a afirmat prim-ministrul în debutul ședinței de guvern. 
De asemenea, șeful Executivului a criticat folosirea unor „poziții de piață pentru a pune prețuri mai mari”. „Cred că de la acest vârf al icebergului care a fost descoperit de către procurori trebuie să mergem mai departe și să vedem ce nu funcționează bine în acest domeniu de ani de zile și, chiar dacă nu e în subordinea Guvernului, e în subordinea Parlamentului, mai departe noi vom veni cu modificările legislative în sens european, pentru ca ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani să nu se mai întâmple”, a precizat Ponta.
Vicepreședintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, Florin Gugu, director la Enel, și Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International, sunt cercetați de DNA într-un dosar de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?