Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Vrânceni la Târgul „Cocoșul de Hurez”


Aproximativ 100 de meșteri populari expun în aceste zile obiecte din ceramică, dar și articole vestimentare țesute manual, covoare țărănești și sculpturi în lemn la cea de-a 44-a ediție internațională a Târgului „Cocoșul de Hurez”.
Meșterii populari au venit din toate zonele României, dar și din Franța, Spania, Italia, Serbia, Turcia și Republica Moldova.
 96 de meșteri populari expun pe platoul stejarilor seculari de la marginea Horezului, obiecte din ceramică, covoare, ii și alte articole vestimentare, covoare, ștergare, sculpturi în lemn, etc.
 Printre ceramiștii din România prezenți aici se numără meșteri din Suceava, Vrancea, Maramureș, Hunedoara și Vâlcea. Din județul Vâlcea sunt cei peste 20 de ceramiști care au atelierele pe strada Olari, dar tot din județ sunt și meșterii cu ceramică albă din comunele Lungești și Vlădești.
 „Cocoșul de Hurez” mai include și spectacole de muzică pop și folclorice, simpozioane, concursuri.
 Ceramica de Horezu aparține patrimoniului UNESCO. De altfel, singurele două obiective din zonă care aparțin acestui patrimoniu se regăsesc în orașul Horezu. Alături de ceramică, pe lista UNESCO se regăsește și Mănăstirea Hurezi, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?