Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Fructele, izvor de sănătate


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul a 600 grame de fructe și legume în fiecare zi. Acest lucru ar preveni 14% din decesele provocate de cancerul gastrointestinal, 11% din bolile cardiovasculare și 9% din morțile provocate de infarct, informează joi ziarul ABC. Avantajele terapeutice ale fructelor sunt detaliate într-o carte intitulată ‘Frutoterapia’ (Ed. Paidós) publicată în Spania. Aceasta este un ghid pentru a cunoaște câteva din proprietățile acestor alimente care ajută la întărirea sănătății omului. Este vorba de o serie de recomandări făcute de doctorul Montse Folch, membru al Centrului Medical Hospital Quirón Teknon. 
Cireșele ajută, de exemplu, la combaterea infecțiilor, kiwi este o sursă bogată în vitamine, caisele au proprietăți antiinflamatorii, prunele sunt cel mai bun laxativ natural, pepenele roșu hidratează, portocalele sunt o sursă de vitamina C, bananele sunt bogate în magneziu necesar inimii, în timp ce mărul este alimentul perfect. 
În carte sunt semnalate câteva din proprietățile generale ale fructelor și modul în care acestea ne îmbunătățesc sănătatea:
1. Fructele de sezon sunt cele mai bune în prevenirea și combaterea afecțiunilor legate de respectivul anotimp al anului.
2. Sănătatea digestivă: fructele sunt principala sursă de fibre pentru organismul nostru, obligatorii pentru o bună funcționarea a sistemului digestiv.
3. Sănătatea inimii: fibrele facilitează eliminarea grăsimilor și reglează nivelul colesterolului, lucru de care beneficiază arterele și inima
4. Prevenirea cancerului: numeroase studii științifice au confirmat că alimentația este elementul cheie pentru a preveni diferite tipuri de cancer.
5. Sănătatea emoțională și psihică: dacă ne alimentăm corect, ne vom simți mai bine și vom avea mai multă energie.
6. Fructele ajută la controlarea greutății și la menținerea unui bun aspect fizic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?