Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Teodorovici: România a demonstrat în ultimii doi ani că poate să utilizeze sumele alocate de UE


România a atras în ultimii doi ani peste cinci miliarde de euro din fonduri europene, demonstrând că țara noastră poate utiliza sumele alocate de Uniunea Europeană, a declarat joi, Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. ‘Din mai 2012 și până acum, România a atras peste 5 miliarde de euro din fonduri europene, deci am demonstrat că putem să utilizăm sumele alocate de Uniunea Europeană. Dacă acești bani ar fi intrat în economie mai devreme, astăzi lucrurile ar fi fost altfel: am fi avut mai multe locuri de muncă, o creștere economică mai mare’, a afirmat Eugen Teodorovici. 
Ministrul a subliniat faptul că România poate să recupereze decalajele față de celelalte state membre, cu condiția să stabilim clar, încă de acum, ce vom finanța atât în zona publică, cât și în cea privată, respectiv să avem un sistem de implementare eficient. ‘Îmi doresc foarte mult ca România să atragă cât mai repede, eventual în primii cinci ani, suma de 43 miliarde de euro alocată pentru perioada 2014-2020, deoarece doar în acest mod pot apărea rapid efecte în economie’, a explicat Eugen Teodorovici.
O altă preocupare a Guvernului, prezentată de ministrul Teodorovici, se referă la susținerea a 10.000 de medici și 5.000 de asistenți medicali pentru a fi pregătiți și aduși la zi cu tot ceea ce înseamnă noutate în acest domeniu și care vor primi lunar pe perioada derulării proiectului o subvenție între 75 și 100 de euro pentru asistenți, respectiv între 150 și 200 de euro pentru medici.
Eugen Teodorovici a mai anunțat că cei care primesc acum ajutoare de la stat sub formă de produse alimentare de bază (făină, zahăr, ulei, mălai, produse de panificație) vor primi tichete valorice, pentru a exclude licitațiile trucate sau distribuirea de alimente expirate către nevoiași.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?