Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

MAE: Atenționare de călătorie în Turcia şi Franţa


Ministerul Afacerilor Externe recomandă persoanelor care călătoresc în Istanbul să manifeste prudență și să părăsească de urgență zonele unde au loc manifestări de protest antiguvernamentale, în special Piața Taksim și străzile adiacente, bulevardul Istiklal, zona Sisli și Besiktas. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor care se deplasează pe teritoriul Turciei să se informeze înainte de a pleca în călătorie și să evite zonele centrale ale Istanbulului, unde pot apărea ciocniri între protestatarii turci și forțele de ordine. 
Într-un comunicat transmis joi, MAE recomandă cetățenilor români să se informeze din timp cu privire la situația de securitate de pe teritoriul Turciei și să consulte pagina de internet www.mae.ro  pentru informații actualizate.
      Grevă în Franța
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii asupra faptului că  sindicatul francez al piloților ‘SNPL France Alpa’ a făcut un apel la o grevă de mare amploare în perioada 3-30 mai 2014. Potrivit unui comunicat MAE transmis joi, toate companiile aeriene care operează în Franța sunt vizate, iar Airfrance estimează că până la 45% dintre zborurile sale ar putea fi anulate.
Pentru a evita situațiile neplăcute, cetățenii români care au programate zboruri spre sau dinspre Franța în această perioadă sunt sfătuiți să contacteze, în prealabil, compania aeriană pentru reconfirmarea orarului de zbor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?