Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Trip Advisor: Destinația turistică preferată în 2014 nu mai este Paris, ci Istanbul


Destinația turistică preferată în 2014 nu mai este Parisul, capitala franceză fiind detronată de Istanbul, potrivit clasamentului stabilit de site-ul de călătorii Trip Advisor, preluat de 20minutes.fr. Metropola turcă, fostă capitală a Imperiului Otoman, știe cum să atragă turiștii, plasându-se în clasament înaintea Londrei și a Romei. ‘Clasamentul se bazează pe aprecierea celor care călătoresc din lumea întreagă. Istanbulul nu este o destinație necunoscută pentru francezi, însă este mai exotică pentru chinezi sau americani’, spune Artine Meckertichian, purtător de cuvânt al Trip Advisor în Franța.

De fapt, exotismul pare a fi unul din elementele de care beneficiază unele din orașele aflate pe primele 25 de locuri: Hanoi ocupă locul al 8-lea, Budapesta, al 21-lea, iar Lisabona al 23-lea. Orașul marocan Marrakech ocupă poziția a șasea, făcând un salt de 13 locuri față de clasamentul de anul trecut. Dintre metropolele care constituie destinații turistice tradiționale, New York ocupă locul al 12-lea, Paris, al șaptelea, iar Berlin al 11-lea.
Top 10 destinații turistice preferate în 2014, realizat de Tripe Advisor, cuprinde, în ordine, Istanbul, Roma, Londra, Beijing, Praga, Marrakech, Paris, Hanoi, Siem Reap (Cambodgia) și Shanghai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?