Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Pompierii au stins 12 incendii, la sfârşitul săptămânii trecute


12 incendii au stins pompierii și voluntarii, la finele săptămânii trecute. Șase dintre incendii s-au manifestat în gospodăriile oamenilor, celelalte șase au cuprins vegetația uscată. Cel mai mare incendiu de vegetație uscată a fost la Reghiu, iar pentru stingerea acestuia au intervenit peste 100 de persoane, care au reușit să stingă focul după aproximativ șapte ore. 

    12 intervenții pentru stingerea incendiilor au avut pompierii în perioada 21-23 martie. Șase dintre acestea s-au manifestat la gospodăriile cetățenilor, iar în alte șase cazuri flăcările au cuprins vegetație uscată.
    Sâmbătă, 2 echipaje cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit, în cooperare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență din localitate, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Vulturu. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului,  incendiul se manifesta la nivelul acoperișului unei locuințe și bucătării. „Cel mai probabil din cauza unui coș de fum deteriorat, au ars acoperișul locuinței, construit din lemn și cu învelitoare din azbociment și bunuri de uz casnic și gospodăresc aflate în patru camere de locuit și un hol”, ne-a transmis locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

      Copiii s-au jucat cu focul și au dat foc la casă

    În aceeași zi, pompierii militari din cadrul Detașamentului Focșani au intervenit cu două echipaje pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o locuință din comuna Gugești. Intervenția s-a realizat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei, iar în urma incendiului au ars acoperișul unei locuințe, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați și bunurile aflate în trei camere de locuit. Pompierii au stabilit că imobilul a luat foc după ce copiii s-au jucat cu focul. Și la Vulturu, dar și la Gugești, proprietarii imobilelor afectate de incendii au rămas fără documentele de proprietate și de identitate.
    Nici ziua de duminică nu a fost mai liniștită. Pompierii au avut trei intervenții pentru stingerea unor incendii provocate de focuri deschise în spații deschise.  Intervențiile s-au desfășurat în colaborare cu reprezentanții serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile unde s-a acționat. Astfel, Secția de Pompieri Adjud a intervenit pentru stingerea unui incendiu în satul Argea, comuna Ploscuțeni, izbucnit la proprietatea lui T. C.. Au ars aproximativ 60 metri pătrați din acoperișul unei anexe, confecționat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, și 100 snopi de coceni. În urma lichidării incendiului, în interiorul anexei a fost găsit trupul carbonizat al unui cal.
    De asemenea, pompierii din Vidra au intervenit pentru stingerea unui incendiu în satul Nereju Mic, comuna Nereju, soldat cu arderea a 24 tone de rumeguș. Pompierii militari din cadrul aceleiași subunități au mai acționat pentru stingerea a încă unui incendiu izbucnit la proprietatea unei alte persoane din Nereju Mic, unde au ars acoperișul unui grajd, confecționat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de 40 metri pătrați, 2 tone de fân și coceni de porumb și aproximativ 10 metri cubi cherestea din lemn de brad.

          Peste 100 de persoane au intervenit la Reghiu

    Åžase incendii de vegetație uscată au fost stinse de pompierii militari din cadrul ISU Vrancea în cooperare cu reprezentanții SVSU în intervalul 21-23 martie. S-a intervenit în Odobești, Reghiu, Vidra, Panciu și Nănești. Una dintre cele mai dificile misiuni a fost cea de la Reghiu, unde, din cauza terenului accidentat, accesul autospecialelor de intervenție nu s-a putut realiza decât până în apropierea locului unde se manifesta incendiul. Pompierii militari, împreună cu peste 100 voluntari SVSU și cetățeni din comunele Reghiu și Andreiașu, au acționat mai bine de șapte ore pentru localizarea și lichidarea flăcărilor. „Misiunea de stingere a fost îngreunată atât de relieful caracteristic zonei de munte, cu văi abrupte și dealuri înalte, de vântul care sufla cu putere, cât și de lipsa surselor de apă. Deoarece pericolul ca focul să se extindă spre zonele împădurite era foarte mare, s-a luat măsura concentrării unui număr ridicat de persoane la fața locului pentru stingerea incendiului. Datorită eforturilor depuse, flăcările au fost lichidate fără a se înregistra pagube materiale”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță.
Pompierii reamintesc că persoanele care incendiază miriștile, resturile vegetale, gunoaiele, deșeurile și alte materiale combustibile, fără respectarea legislației specifice, riscă sancțiuni contravenționale de la 1.000 la 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?