Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Polițiștii au amendat peste OPT SUTE de șoferi în două zile


    Sute de participanți la trafic au fost amendați de polițiștii Serviciului Rutier pentru diferite abateri. Luni, polițiștii vrânceni au început o acțiune pentru a verifica dacă șoferii și pasagerii își cuplează centurile de siguranță atunci când se află în autoturisme. Șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a spus că acțiunea, care se desfășoară la nivel european, se va încheia pe data de 16 martie.
Vizați nu sunt doar șoferii și pasagerii care nu-și cuplează centurile de siguranță, ci toți participanții la trafic, inclusiv pietonii și bicicliștii, care greșesc. „Acțiunea este la nivel european și se desfășoară în perioada 10-16 martie. Se acționează pe toate liniile, în special pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv viteză, neacordare de prioritate de trecere pietonilor, traversare neregulamentară, depășiri și altele. De asemenea, se verifică dacă șoferii și pasagerii au cuplate centurile de siguranță”, ne-a spus comisarul șef Gheorghe.
    Șeful Poliției Rutiere ne-a spus că în timpul verificărilor efectuate în trafic luni și marți, au fost aplicate, în total, 816 sancțiuni contravenționale, dintre care 520 pentru neportul centurii de siguranță. 203 dintre acestea au fost date luni, iar 317 marți. De asemenea, în timpul verificărilor au fost reținute 6 permise de conducere, 15 certificate de înmatriculare și s-au întocmit patru dosare penale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?