Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Ponta: Fac apel la președinte să nu mai atace investitorii din România


    Premierul Victor Ponta a făcut un apel joi către președintele Traian Băsescu să nu mai atace investitorii din România și i-a asigurat pe aceștia de sprijinul Guvernului. „Fac un apel la președinte să nu atace companiile și investitorii din România”, a spus Ponta, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.
    Ponta i-a asigurat pe investitori de sprijinul de care beneficiază din partea Guvernului și le-a cerut să nu ia în considerare „declarațiile iresponsabile și politicianiste” ale șefului statului. „Am ținut ca în numele Guvernului României să anunț sprijinul total pe care-l Guvernul îl acordă tuturor investitorilor în economia românească, fie că e vorba de investitori români sau investitori străini, deoarece aceștia au contribuit în anul 2013 la creșterea economică, relansarea economică a României la crearea locurilor de muncă, ridicarea nivelului de dezvoltare și cred că România trebuie să arate în continuare ca o țară care primește, sprijină investițiile de toate tipurile. Și aici mă refer la investițiile atât cele naționale ale IMM-urilor, dar și la investițiile marilor companii internaționale. Am simțit nevoia să dau acest mesaj public și în același timp să fac un apel la responsabilitate din partea factorilor politici, începând cu președintele Traian Băsescu, cel care, aflat la finalul mandatelor sale, atacă constant investitorii mari din România”, a declarat premierul.
    Victor Ponta a adăugat că Traian Băsescu a atacat mai multe companii mari care derulează afaceri în țara noastră, menționând Kaz Munai Gaz, Dacia-Renault și, de dată mai recentă, Huawei. Ponta a adăugat că atacul cel mai recent pe care Băsescu l-a lansat la adresa unui investitor străin din România a fost îndreptat „împotriva unei companii mondiale, compania Huawei”.
    Premierul a mai precizat că în primele 11 luni ale anului 2013 volumul investițiilor străine directe în România a fost de 2,7 miliarde de euro, ceea ce a reprezentat o primă revenire după perioada de criză din 2009-2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?