Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

USL depune la Senat proiectul prin care STS trece la MAI


   USL va prezenta în Biroul Permanent al Senatului de luni un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicații Speciale va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru situații de urgență condus de secretarul de stat Raed Arafat.
   Anunțul a fost făcut duminică seară de premierul Victor Ponta, după ședința USL. „Am decis ca mâine la Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege prin care, pentru o mai bună coordonare a tuturor instituțiilor care au atribuții în intervenția în situații de urgență, Serviciul de Telecomunicații Speciale să treacă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în coordonarea Departamentului pentru situații de urgență, în așa fel încât să avem o structură mai puțin birocratică și o răspundere foarte clară”, a declarat prim-ministrul.
   Șeful Executivului a susținut că a cerut duminică, în Consiliul Suprem de Apărare a Èšării, demisia directorului STS, Marcel Opriș, însă președintele Băsescu s-a opus, „pentru că îl protejează”. „Și la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii și acest lucru, din păcate, în fața opoziției președintelui Traian Băsescu, nu s-a întâmplat astăzi. Deși am solicitat acest lucru (în CSAT- n.r.). Din punctul nostru de vedere, este evident că președintele Traian Băsescu nu are curajul, probabil sunt lucruri cu care este șantajat, lașitate, interese personale, adevărul despre modul în care STS a fost implicat în alegerile din 2009 și în referendumul din 2012. Nu știu exact care dintre aceste motive este mai important. Însă e foarte clar că președintele Traian Băsescu îl va proteja pe șeful STS atât cât va avea dreptul din punct de vedere legal”, a spus Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?