Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Fiecare magistrat a avut de soluţionat peste 1.000 de dosare, în 2013


   Fiecare dintre magistrații de la Judecătoria Panciu a avut de soluționat, anul trecut, peste o mie de dosare. Asta deși instanța a funcționat în 2013 cu schemă incompletă de judecători.
    Anul trecut, pe rolul Judecătoriei Panciu au rulat 4.977 de cauze, dar la sfârșitul anului 2012 erau pe stoc 713 dosare. Dintre acestea, au fost soluționate 4.496 cauze. După transferul magistratei Irina Șerbănuț la Judecătoria Focșani, instanța de la Panciu a funcționat cu schemă incompletă de judecători. „Am avut un judecător stagiar, domnul Arhip Mihai, care și-a încetat activitatea după ce a susținut examenul de definitivat și a plecat la Judecătoria Galați, ca judecător. A venit un nou judecător stagiar, doamna Galu Daniela, care soluționează cauze cu grad de dificultate redus, datorită faptului că este judecător stagiar. A crescut încărcătura de dosare pe judecător de la 872 în anul 2012, la 1.066 în anul 2013. Operativitatea pe instanță este de 91,41% și a rămas la finele anului 2013 un stoc de dosare de 481, față de stocul de 713 rămas la finele anului 2012”, ne-a transmis judecător doctor Mihai Florin Stoica, președintele Judecătoriei Panciu. În prezent, la nivelul instanței încă mai există un post de judecător neocupat. În ceea ce privește personalul auxiliar, toți cei cinci angajați sunt cu studii superioare.
    Dintre cele 4.496 sentințe pronunțate anul trecut de magistrații pănceni, numai 405 au fost atacate. Majoritatea sentințelor atacate au fost menținute, respectiv 97,68% în materie civilă și 94,52% în materie penală. „În ceea ce privește durata de soluționare a cauzelor, se constată că majoritatea dosarelor au fost soluționate în termen rezonabil de 0-6 luni, respectiv 3.986 de dosare din 4.496, diferența fiind soluționate într-un termen de 6-12 luni, aceste dosare fiind în materia fondului funciar și s-au datorat unor cauze obiective legate de efectuarea unor expertize tehnice de specialitate. Deficiențele cu care s-a confruntat instanța sunt cele cu caracter general, legate de uniformizarea actului de justiție, practica neunitară și implementarea noilor coduri: civil și cod de procedură civilă, în sensul că la nivel de instanță sunt necesare amenajarea camerelor de consiliu și a altor spații în cerința noilor acte normative și legat de acest aspect și o suplimentare a personalului auxiliar. Probleme ridicate la nivelul instanței: situația calculatoarelor și a celorlalte elemente IT, imprimante, multifuncționale care sunt uzate moral, fapt care ridică probleme deosebite la instanță”, a adăugat președintele Judecătoriei Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?