Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Conducători auto băuţi, trimiși în judecată de procurori


   Mai mulți șoferi, care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, au fost trimiși în judecată de procurori. Unul dintre ei a fost oprit în trafic cu greu de oamenii legii care au plecat în urmărirea sa. Este vorba de Traian C., de 50 de ani, din Biliești, care este acuzat, printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, că a condus pe drumurile publice un autoturism, chiar dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice.
   În actul de sesizare a instanței de judecată se arată că la data de 4 august 2013, o patrulă a poliției a încercat să oprească în trafic un autoturism, la volanul căruia se afla Traian C., prin folosirea mijloacelor luminoase și sonore. Conducătorul auto nu  s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au plecat în urmărirea sa. La un moment dat, șoferul ar fi intrat într-o intersecție fără să se asigure. Într-un final, când a oprit, a devenit recalcitrant la vederea alcooltestului. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. În urma acestui test, a rezultat că omul conducea având o îmbibație alcoolică de 1,90 grame per litru alcool pur în sânge. Chiar dacă inițial a recunoscut fapta, la audierile ulterioare a declarat că nu este vinovat și că a fost forțat de organele de poliție să recunoască. Ulterior, omul a adăugat că în cursul acelei zile a consumat o bere și vin, iar seara a vrut să mute mașina dintr-un loc în altul, moment în care a fost oprit de polițiști.
   Un alt șofer băut este Ionel Èš, de 40 de ani, din Èšifești. În rechizitoriul întocmit pe numele său se arată că la data de 23 august 2013, în timp ce conducea prin Bolotești, a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină, ocazie cu care s-a constatat că era băut. La proba de sânge efectuată în cauză a ieșit o valoare de 1,40 grame per litru alcool pur. Omul a recunoscut fapta și a precizat că a băut o bere și un pahar cu vin.
   Maricel P., de 45 de ani, din Tătăranu, se află în aceeași situație. Potrivit actului prin care a fost sesizată instanța de judecată, la data de 1 septembrie 2013, în jurul orelor 22.40, în timp ce circula prin Bordeasca Veche, el a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină, oamenii legii constatând că era băut. Omul avea în sânge o alcoolemie de 1,35 grame la mie. În fața anchetatorilor, a recunoscut comiterea faptei și a precizat că a consumat două beri.
    Cele trei dosare au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?